JohnnyCage

Fellendítette az Xbox eladásait az új akció

A Microsoft karácsonyig egyes piaci területeken minden Xbox játékkonzolját két Sega fejlesztésű játékprogrammal együtt kínálja a vásárlóknak. A lépés az elemzők szerint jelentősen fellendítette az eszköz iránti keresletet.

A UBS Warburg elemzői egy keddi jelentésben közölték, hogy a Microsoft karácsonyi Xbox akciója jelentősen fellendítette a játékkonzol eladásait. Az Xbox játékkonzol mellett a vásárlók most a Sega Jet Set Radio Future, és Sega GT 2002 játékprogramokat is megkapják 199 dollárért, amely jelentősen növelte az eszköz eladásait a rivális Sony PlayStation 2 készülékének rovására, közölte Michael Wallace, a UBS egyik elemzője.

"Adataink azt mutatják, hogy a játékkonzolok eladásai novemberben is igen jól alakulnak. Az akciós Xbox csomag azonban különösen jó visszhangot kapott a piacon, és jelentősen növekedtek a készülék eladásai" - tette hozzá Wallace. "Bár a Sony PlayStation 2 természetesen továbbra is megőrizte vezető pozícióját, úgy véljük, a Microsoft jelentős előrelépést tudott elérni a játékkonzol piacon."

A Sony PlayStation 2 hozzávetőleg egy évvel a Nintendo GameCube, és a Microsoft Xbox előtt jelent meg a konzolpiacon, amelynek eladásait jelenleg komoly előnnyel vezeti. Az elemzők szerint a GameCube és az Xbox csak a második helyért harcolhat.

Az Xbox eladásainak növekedésében jelentős szerepet játszik, hogy a konzol 299 dolláros kezdeti árát a Microsoft májusban 199 dollárra csökkentette. Ezért az árért a vásárlók most ráadásul még két játékot is kaphatnak, ami további 100 dollár megtakarítást jelenthet, közölte a Microsoft. A redmondi (Washington) központú szoftvercég szerint az akciós Xbox eladásai messze felülmúlták a várakozásokat.

A Nintendo 189 dollárért, vagyis a különálló GameCube áránál 40 dollárral többért egy külső memóriakártyát, és a Super Mario Sunshine játékot adja karácsonyig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #6
    Ez a hír az amerikai eladásokról szól ugye, de ott nem nagy szám növelnie egy kicsit a részesedését, hiszen csak ott kelendő igazán.