JohnnyCage

Célba vették a kamera-telefonok piacát a koreai gyártók

A digitális kamerával ellátott mobiltelefonok iránti igen erős keresletre építve a dél-koreai mobilgyártók célba kívánják venni a japán cégek által uralt szegmenst.

Az Electronics Times jelentése szerint a dél-koreai mobilgyártók teljes erejükkel a digitális kamerával ellátott mobiltelefonok piacának meghódítására törekszenek. A Samsung Electronics, amely az ország legnagyobb mobilgyártója, egymaga négy olyan mobiltelefont dobott piacra az év második felében, amely beépített digitális kamerával rendelkezik. Ezen készülékekből összesen mintegy 150 ezer darabot tud értékesíteni a társaság havonta. A céghez közeli hírforrások szerint a kereslet ennél azonban jóval nagyobb, és az eladásokat leginkább a társaság elégtelen gyártókapacitása korlátozza.

A Samsung az elkövekező hónapokban éppen ezért havi 200 ezer darabra szeretné növelni a kamera-mobiltelefonok gyártási mennyiségét.

Az LG Electronics öt olyan mobiltelefon modellt dob piacra az év végéig, amely beépített digitális kamerával rendelkezik. A dél-koreai mobilszolgáltató KTF Technologies a közelmúltban egy saját fejlesztésű kamera-mobilt is piacra dobott, amely rövid idő alatt óriási sikert aratott. A két másik dél-koreai mobilszolgáltató, a Pantech & Curitel, és az SK Telecom is tervbe vette saját, digitális kamerával ellátott készülékek piacra dobását.

Szakértők szerint a dél-koreai piacon az idei évben mintegy 800 ezer kamera-mobil talál felhasználóra. A jövő évben ez a szám azonban már hozzávetőleg 4 millióra fog emelkedni, ami az ország teljes mobiltelefon eladásainak egyharmadát jelentené. A koreai gyártók azonban a külföldi piacokat is megcélozták a készülékekkel.

2002 első kilenc hónapjában világszerte mintegy 9,5 millió digitális kamerával ellátott mobiltelefont értékesítettek a gyártók, közölte a Strategy Analytics. Ezekből 7,9 millió készülék a japán piacon talált gazdára. A kamera-mobilok legnagyobb gyártója a japán Sharp Corp., amely az időszakban 3 millió ilyen készüléket adott el. A Sharp-ot az NEC, a Matsushita (Panasonic), a Toshiba, és a Casio japán cégek követik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!