JohnnyCage

A Symantec kijavította a NIS 2003 e-mailtörlő hibáját

A Symantec Corp. a napokban egy javítást adott ki Norton Internet Security 2003 programcsomagjához, mivel a szoftver egy hiba miatt letörölte a felhasználók egyes e-mailjeit.

A felhasználók az utóbbi hetekben arra panaszkodtak, hogy a Norton Internet Security 2003 érkezés után azonnal letöröl néhány e-mailt, amelyre csak a "Symantec Email Proxy Deleted Message" üzenet utal, közölte Katherine James, a Symantec brit részlegének szóvivője.

"Volt néhány Norton Internet Security 2003 felhasználónk, aki jelentette, a szoftver olyan e-maileket is letöröl, amelyeket nem kellett volna" - mondta James hozzátéve, hogy az első ilyen jelentés október 14-én érkezett a társasághoz, a hiba orvoslásához szükséges javítófolt pedig néhány napja már elérhető.

A szóvivő szerint a probléma az antivírus, tűzfal, spamszűrő, tartalomszűrő, és adatbiztonság-felügyelő alkalmazásokat tartalmazó Norton Internet Security antispam részében található. A megoldás felügyeli az érkező e-mail forgalmat, és megjelöli azokat a leveleket, amelyek feltételezhetően spamek, vagyis kéretlenül érkező e-mail reklámok.

"Amennyiben a számítógép folyamatosan, hosszabb ideig működött, vagy a felhasználó nagymennyiségű e-mailt kapott, a Norton Spam Alert memória allokációs hibákat okozhatott, egyes e-mailek eltűnését eredményezve ezzel" - mondta James. A Symantec a bejelentések számából úgy véli, hogy a hiba csak kevés felhasználót érinthetett. A cupertinói (Kalifornia) központú társaság pontos adatokat azonban nem közölt arról, hogy hány felhasználó jelentette a világszerte forgalmazott szoftver hibáját.

A szóvivő szerint a felhasználók a szoftver online frissítési funkcióján keresztül érhetik el a hiba javítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Borg #1
    csak zárójelben jegyzem meg, hogy lof@sz nincs a liveupdaten hozzá...

    Amúgy magával a buggal sem találkoztam...