JohnnyCage

20 %-os növekedésre számít az AMD a karácsonyi szezonban

A processzorgyártó AMD az idei év utolsó negyedében mintegy 20 százalékos növekedésre számít a megelőző három hónapos időszakhoz képest.

Hector Ruiz, a Sunnyvale-i (Kalifornia) központú Advanced Micro Devices (AMD) vezérigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, a társaság legalább 20 százalékos, de lehetséges, hogy még ennél is nagyobb bevételnövekedést fog elérni az év negyedik negyedében. A társaság az év harmadik negyedévéhez viszonyított, igen jelentős bevétel növekedést elsősorban a karácsonyi vásárlószezon alatt már megszokott, időszakos fellendülésre alapozza.

"A harmadik negyedév eredményéhez viszonyítva a szezonális változások, a raktárkészletek szintjének harmadik negyedévi kiürítése, valamint a várhatóan igen erős Flash memória eladások miatt legalább 20 százalékos növekedésre számítunk a negyedik negyedévben" - mondta Ruiz. "Megfeszített ütemben dolgozunk üzleti modellünk átformálásán, hogy alacsonyabbra tehessük fedezeti pontunkat" - tette hozzá a vezető, utalva a társaság közelmúltban bejelentett, költségcsökkentési célzatú lépéseire. "Még a negyedik negyedévben komoly lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a jövő évben a korábbinál jóval kisebb bevétel esetén is nyereségesek lehessünk. Ez azonban többszáz millió dolláros költségeket fog jelenteni az idei év vége előtt."

Mint az AMD a közelmúltban bejelentette, a társaság 2003 végéig hozzávetőleg 10 - 20 százalékkal kívánja csökkenteni alkazottainak létszámát, amely mintegy 1300 - 2600 dolgozó elbocsátását fogja jelenteni. A processzorgyártó a jövő évben csökkenteni szeretné beruházási keretét is, amely a 2002-es évben 750 - 800 millió dollárt tesz ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tumor #6
    hát persze, hogy elérik ! hogyne érnék el ?! azzal 15%-os dolgozói létszámleépítéssel. KARÁCSONYKOR ! erre csak annyit, hogy LoL ! :D
  • Borg #5
    "Más értelmes hozzászólés ugysem lessssssssz...."

    -

    "Believing yourself to be perfect, is often the first sign of a delusional mind..."
  • Nyiri #1
    uylegyen