Franczy

Továbbra is az ASUSTeK vezeti az alaplappiacot

A legtöbb tajvani alaplapgyártó cég a napokban hozta nyilvánosságra az idei év harmadik negyedévére vonatkozó forgalmi adatait, mely adatokból kitűnik, hogy az úgynevezett "Big Four", vagyis a négy legnagyobb alaplapgyártó továbbra is messze megelőzi a kisebb cégeket. Egyes szakértők szerint egyébként a "Big Four" hamarosan "Big Three"-vé fog átalakulni, ugyanis a jelen pillanatban negyedik helyen tanyázó Gigabyte Technology egyre jobban lemarad a piac első három helyezettjétől, melynek ékes bizonyítéka, hogy a Gigabyte Technology a harmadik negyedévben alig fele annyi bevételre tudott csak szert tenni, mint legközelebbi riválisa, a MicroStar International. A Gigabyte Technology piaci pozícióját ezenkívül a jelenleg még mögötte található kisebb cégek is egye inkább megnehezítik, ezen cégek ugyanis nem titkoltan meg szeretnék nyirbálni a Gigabyte Technology amúgy is csökkenőben levő piaci részesedését.

A legfrissebb forgalmi adatok tekintetében nem kétséges, hogy továbbra is az ASUSTeK Computer a világ legnagyobb alaplapgyártó cége, mely cég az elmúlt negyedévben nem kevesebb mint 626 millió dolláros negyedéves bevételről számolt be a napokban. Szakértők szerint az ASUSTeK Computernek a jövőben sincs túl sok félnivalója, vagyis várhatóan továbbra is ezen cég lesz a világ elsőszámú alaplapgyártója. Az ASUSTeK Computer után másodikként következik a sorban az említett időszakra vonatkozóan 458 millió dollárros bevételről beszámoló ECS, a dobogó harmadik helye pedig azt a MicroStar Internationalt illeti meg, mely az elmúlt három hónapban 413 millió dolláros bevételre tett szert. A második és a harmadik helyezett között tehát szoros verseny van kialakulóban, nem úgy a harmadik és a negyedik helyezett között, ugyanis a Gigabyte Technology a harmadik negyedévben mindössze 206 millió dolláros bevételt regisztrálhatott.

A negyedik, illetve az ötödik helyen a Universal Scientific Technology, illetve az elsősorban különböző tuning alaplapjairól megismert ABIT tanyázik, rendre 189, illetve 54 millió dolláros harmadik negyedéves bevételi adatokkal. A legnagyobb alaplapgyártó cégeket felvonultató lista hátsóbb pozícióiban olyan gyártók találhatók, mint például a Chaintech, az EPoX, az Albatron, az Acorp és a SOYO, mely cégek egyébként mostanság mind veszteségesek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JZO #3
    Ha az ASUS nem adja le az alaplapjainak a minőségét, akkor továbbra is ő lesz a TOP.