Franczy

Tavasszal indul a Sony online PS2 játékszolgáltatása

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) munkatársai a napokban bejelentették, hogy a Sony Európában jövő tavasszal tervezi beindítani azt a vadonatúj online játék szolgáltatását, mely a világszerte nagy népszerűségnek örvendő PlayStation 2 játékkonzol köré épül. Habár a Sony konzolpiaci első helyezését sem a Microsoft, sem a Nintendo nem képes komolyabban veszélyeztetni, a cég vezetői mégis úgy gondolják, hogy az új szolgáltatások bevezetésével továbbra is fokozni kell a PlayStation 2 versenyképességét és népszerűségét.

A Sony a konkurenseihez hasonlóan többek közt azért is szentel egyre nagyobb figyelmet a hálózatos játékszolgáltatásoknak, mert ezen szolgáltatások a jövőben a várakozások szerint komoly bevételi forrásokat fognak jelenteni. Jelen pillanatban lényegében még teljesen elhanyagolható az online játékszolgáltatások forgalma, azonban egy a Screen Digest piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy 2006-ban ebben a piaci szegmensben már nem kevesebb mint 1 milliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani az érintett cégek.

Visszatérve a Sony mostani bejelentésére, a cég képviselői elmondták, hogy az új játékszolgáltatás európai debütálásával egy időben megkezdődik a PlayStation 2-höz szánt úgynevezett Broadband Gaming Pack forgalmazása, melynek ára az Egyesült Királyságban 44,95 font (~17e Ft) lesz. Ez a speciális csomag többek közt egy PlayStation 2 hálózati kártyát, egy internetes, valamint egy játék CD-t fog tartalmazni, vagyis segítségével a játékosok lényegében pillanatok alatt csatlakozhatnak majd az internetre, illetve a Sony új szolgáltatására. A Broadband Gaming Pack többek közt Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztráliában és több más olyan országban lesz kapható, ahol a PAL-TV szabványt használják. A csomag európai ára egyelőre még nincs véglegesítve, azonban egyes források szerint mintegy 49-69 eurós (12-17e Ft) kiskereskedelmi árra lehet számítani.

A Microsoft Európában várhatóan a jövő év márciusában indítja be az Xbox-hoz kapcsolódó online szolgáltatásait, melyek eleinte csak az Egyesült Királyságban lesznek elérhetők, ezenkívül tudni lehet, hogy a Nintendo is komoly európai online tervekkel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)