JohnnyCage

A HP PC-in jelent meg a Windows XP Media Center Edition

A redmondi (Washington) székhelyű Microsoft kedden kiadta a Windows XP Media Center Edition operációs rendszert, amely kifejezetten az otthoni szórakoztatóközpontok számára készült.

A szoftveróriás a HP PC-in mutatta be az operációs rendszert, amely a társaság szerint szórakoztatóközpontot varázsol a számítógépből.

A Windows XP Media Center Edition egy teljesen új felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet a célnak megfelelően alakított ki a Microsoft. Az új rendszer lehetővé teszi a PC távirányítóval való működetését, illetve a különféle multimédia felszerelések irányítását. Az XP Media Center Edition a DVD-k, illetve digitális audió- és videó fájlok lejátszását éppúgy lehetővé teszi, mint az élő TV műsorok valósidejű rögzítését, valamint akár az élő műsor leállítását/folytatását is.

Klikk ide!

A keddi kiadást követően a Microsoft új operációs rendszere már kapható is az Egyesült Államokban a HP három új asztali PC-jével. A HP Media Center PC-k Intel Pentium 4 processzorral, nVidia GeForce4 MX420-as grafikus kártyával, és speciális billentyűzettel kerülnek forgalomba. A különféle audió- és videóeszközök csatlakoztatásának lehetőségét az 5 USB 2.0, valamint a két IEEE 1394 (FireWire) port teszi lehetővé a gépekben.

A HP 873n modellje 2,53 GHz-es processzort, 512 MByte DDR memóriát, 120 GByte-os merevlemezt, valamint DVD+R/RW újraíró meghajtót tartalmaz. Az 1649 dolláros készülék Észak-Amerika nagyobb áruházaiban kapható. A másik két modell, a 863n és a 883n a HP weboldalán keresztül vásárolható meg. A kisebb, 863n modell 2,4 GHz-es CPU-t, 80 GByte-os merevlemezt, és DVD-ROM/CD-RW kombinált meghajtót tartalmaz 1349 dollárért. A csúcsváltozat 883n a 873n-re épül, de 2,6 GHz-es processzort tartalmaz, és 1999 dollárba kerül. Egyik rendszer ára sem foglalja magába a monitort.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A HP Media Center PC-kkel a gyártó nem az átlagfelhasználókat célozza, hanem az olyan megszállottakat, akik kifinomult multimédia képességekre vágynak, mondta Al Promisel, az IDC elemzője. - Az eladási darabszám várhatóan nem lesz magas - tette hozzá Promisel, aki szerint az új Media Center rendszerek rendkívül kényelmessé teszik a multimédia funkciók használatát, és az ár összhangban van a rendszer által nyújtott szolgáltatásokkal.

A HP egyébként nem az egyetlen gyártó, amely Windows XP Media Center Edition-alapú PC-ket kíván forgalmazni, közölte Jodie Cardieux, a Microsoft Windows eHome Division részlegének marketingmenedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #3
    Höhö, a bal felső kis kép menüjébe elfelejtették betenni a MY ASS menüpontot