JohnnyCage

Hiány a GeForce 4 Ti 4200, 4600, és MX 440 chipekből

Egyes videókártya gyártók szerint az nVidia nem tud elegendő mennyiséget szállítani GeForce4 Ti 4200, 4600 és GeForce4 MX 440 grafikus chipjeiből, így az említett GPU-kra épülő kártyák könnyen hiánycikké válhatnak a karácsonyi szezon alatt.

A karácsonyi vásárlószezon közeledtével jelentősen megélénkült az nVidia grafikus chipjeinek kereslete, és a jelek szerint egyes modellekből nem tud elegendő mennyiséget szállítani a társaság. A legjelentősebb hiány a felsőkategóriás Ti 4600 és Ti 4200 grafikus chipekből alakult ki, és a videókártya gyártók szerint egyelőre nem lehet tudni, mikor állhat helyre a rend.

A grafikus processzorok elégtelen mennyisége miatt egyes tajvani videókártya gyártók attól tartanak, hogy negyedik negyedéves eladásaik jelentősen elmaradhatnak az előzetes várakozásoktól.

Mivel az összes olyan GPU, amelyből az nVidia jelenleg nem tud elegendő mennyiséget szállítani AGP 4X-alapú, felröppent a hír, hogy a társaság esetleg szándékosan tartja vissza a chipeket az újabb AGP 8X támogatású, NV18- és NV28-alapú változatok eladásainak növelése érdekében. A videókártya gyártók szerint ez a feltételezés azonban aligha lehet igaz, mivel az AGP 8X-alapú megoldások piaca egyelőre olyan kicsi, hogy arra az nVidia nem tudna támaszkodni. A piacon jelenleg még csak kevés olyan alaplap található, amely támogatja az AGP 8X technológiát, az új, megnövelt sávszélességű buszt alkalmazó grafikus kártyák pedig meglehetősen drágák. A videókártya gyártók szerint a felhasználók döntő többsége ezért egyelőre nem kíván AGP 8X-alapú nVidia megoldást választani.

Az AGP 8X elterjedését gátolja az a tény is, miszerint az új technológia nem növeli meg számottevően a jelenlegi GPU generációk teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #1
    Az MX chipek esetében eléggé furcsállom a hiányt. Ezek szerint jövőre is a DX7 fogja a legnagyobb szeletet kapni a tortából...