Franczy

Dél-Korea vezet a DRAM világpiacon

Egy a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy Dél-Korea az idei év harmadik negyedévében a DRAM memóriachipek világpiacán mintegy 49 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak, valamint, hogy jelen pillanatban minden jel arra mutat, hogy a távol-keleti ország memóriapiaci részesedése még ebben az évben meghaladhatja az 50 százalékot. A DRAMeXchange legfrissebb jelentéséből kiolvasható, hogy a harmadik negyedévben világszerte megközelítőleg 1,01 milliárd DRAM memóriachipet gyártottak le, melyből mintegy 495,31 millió darab Dél-Koreában készült, vagyis Dél-Korea ebben a negyedévben 48,6 százalékos világpiaci részesedést birtokolt.

A DRAMeXchange adatai szerint az idei év első negyedévében világszerte 860,38 millió darab DRAM memóriachipet gyártottak, és az év ezen időszakában 438 milliós darabszámával Dél-Korea 46,9 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak. Az ezt követő második negyedévben mind a világpiac, mind a dél-koreai gyártók DRAM termelése növekedett, így világszerte mintegy 991,39 millió darab memóriachipet gyártottak le, a távol-keleti országban pedig megközelítőleg 470,4 milliót, ami 47,5 százalékos világpiaci részesedést jelentett. Miközben a dél-koreai DRAM ipar az első és második negyedév között mintegy 0,52 százalékos növekedést könyvelhetett el, addig a második és harmadik negyedév között már 1,11 százalékos volt a növekedés, vagyis elmondható, hogy az ország DRAM piaca egyre dinamikusabban növekszik. Szakértők szerint egyébként a DDR333-as SDRAM memóriamodulok térnyerése révén a dél-koreai memóriapiac növekedése tovább gyorsulhat.

Miközben tehát a dél-koreai memóriagyártók szakadatlanul menetelnek előre, az amerikai DRAM gyártók piaci részesedése szépen lassan csökken. Konkrét adatokat tekintve, az Egyesült Államok a DRAM memóriachipek piacán az idei év első negyedévében 18,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, mely részesedés a második negyedévben 17,5 százalékra, a harmadik negyedévben pedig 17,2 százalékra csökkent. A tajvani DRAM piacon hullámzás tapasztalható, ugyanis az ország világpiaci részesedése 15,7 százalékról először 14,2 százalékra csökkent, később pedig 15,1 százalékra emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!