Franczy

600 számítógép tűnt el az amerikai haditengerészettől

Egy a napokban nyilvánosságra került, az Egyesült Államok haditengerészete által készített jelentésből kiderül, hogy az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottájától idén július végéig nem kevesebb mint hatszáz számítógép tűnt el nyomtalanul, melyek közül legalább tizennégy titkos adatokat is tartalmazott. A Pearl Harbor-i (Hawaii) központú flotta vezetősége állítólag mindent megtett annak érdekében, hogy a haditengerészet felülvizsgáló szervezete által készített jelentés ne kerüljön nyilvánosságra, azonban végül is nem sikerült megakadályozni, hogy az egyébként nem titkosított jelentésbe bárki betekintést nyerhessen. Véleményem szerint ezen információk közzététele komoly veszélyt jelenthet országunk nemzetbiztonságára - olvasható a jelentés függelékében Jonathan Greenert, a flotta főparancsnok helyettesének az üggyel kapcsolatban alkotott véleménye, mely egyébként idén szeptember 6-án keltezett.

A jelentés szerint az Egyesült Államok Csendes-óceánon állomásozó flottájától a közelmúltban több száz számítógép tűnt el, melyek egy része szigorúan titkos adatokat is tartalmazott, és amely adatok illetéktelen személyekhez történő kerülése komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, és zavart okozhat a haditengerészet működésében. A jelentésből kiderül, hogy a flottától idén július végéig egész pontosan 595 darab hordozható, illetve asztali számítógépet loptak el, melyek mindegyike el volt látva cserélhető merevlemezzel, és lényegében az összes eltűnt, vagy ellopott számítógépen lehettek titkos adatok. Egyelőre egyébként csak tizennégy eltűnt számítógépről lehet tudni biztosan, hogy kényes adatokat tartalmazott.

A végleges formáját október elején elnyert jelentést a Defense Week című szaklap munkatársai szerezték meg elsőként, mely lap jövő héten megjelenő új számában várhatóan minden eddiginél apróbb részletek is kiderülnek majd az üggyel kapcsolatban. Az amerikai haditengerészet vezetői a több száz eltűnt számítógéppel kapcsolatban és az ügy egyéb részleteivel kapcsolatban sem kívántak nyilatkozni. Maga az ügy egyébként nem is olyan szokatlan, hiszen pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy az FBI-tól az elmúlt időkben mintegy négyszáz hordozható számítógép tűnt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csacsis #9
    Alig használt "Top Secret!" márkályú Laptopok eladók.
    Érdeklődni:[email protected] lehet.
    :)
  • Yeti #3
    az ok, hogy ha lenyulnak egy notebookot, az nem olyan feltuno, de egy asztali szamitogepet eszrevetlenul ellopni?