JohnnyCage

Ingyenes játékokat csomagolnak az Xbox mellé

A szoftveróriás a karácsonyi eladások növelése érdekében a szezon alatt két ingyenes játékot csomagol az Xbox játékkonzolok dobozába.

Október 15-étől az év végéig minden vásárló, aki Xbox játékkonzolt vásárol, ingyenesen megkapja a Sega GT 2002, illetve Sega Jet Set Radio Future játékokat. A játékkonzol jelenleg 199 dollárba kerül, a két Sega játék pedig 49,95 dolláros áron kapható az akción kívül.

A Microsoft úgy véli, az Xbox játékkonzol a két ingyenes játékkal sokkal jobb vétel, mint a rivális Sony PlayStation 2 konzolja, amely egyébként ezidáig népszerűbb volt, és nagyobb játékpalettával rendelkezik. "A célunk az volt, hogy egy szélesebb fogyasztói kört érjünk el" - mondta John O'Rouke, a Microsoft Xbox részlegének marketingigazgatója.

A szakértők szerint a Microsoftéhoz hasonló akciók az idei karácsonyi szezonban igen elterjedtek lesznek, mivel az elektronikai gyártók a szokásosnál kisebb érdeklődést éreznek a vásárlókban. A gyengélkedő gazdaság, a háborús fenyegetések, illetve számos egyéb tényező ugyanis jelentősen visszavetette a piacot.

A konzolpiac mellett a PC iparban is érezhető a gyártók végletekig kiélezett küzdelme a vásárlókért. A nagy PC gyártók sorra dobják piacra olcsóbbnál olcsóbb, akciós számítógépeiket, hogy valamelyest növelni tudják eladásaikat.

Az elemzők úgy vélik, a konzolgyártók mostanihoz hasonló akciói meglehetősen rizikósak. A játékkonzolok előállítási költségét ugyanis általában nem (és az Xbox esetében sem) fedezi a piaci ár, és felhalmozott veszteséget a játékszoftvereken szerzik vissza a gyártók. Amennyiben viszont a konzolgyártók ingyenes játékokat mellékelnek az eszközökhoz megkockáztatják, hogy a felhasználó - egy ideig - esetlegesen nem vesz további játékprogramokat.

Bár az egyes üzletek már korábban is kínáltak ingyenes játékokat az Xboxhoz, a mostani az első eset, amikor a Microsoft is csatlakozik az akcióhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kain #7
    Én is 59999-ért láttam.