JohnnyCage

Az NEC ATI chipseteket alkalmaz új notebookjaiban

A japán NEC Corp. csütörtökön bejelentette, hogy nyolc új notebook modellje, amely Európában és Japánban kerül forgalomba, az ATI Technologies Radeon IGP integrált grafikus chipkészletét alkalmazza.

A döntés komoly sikert jelent a kanadai központú ATI Technologies-nek, amely társaság a közelmúltban lépett be az alaplapi chipkészletek piacára.

A chipsetek piaca annak ellenére is igen fontos az ATI számára, hogy a társaság fő bevételi forrását a grafikus processzorok képezik. Ahogy a számítógépek eladásai a gazdasági visszaesés, illetve a piaci telítődés hatására jelentősen lecsökkentek, előtérbe kerültek az olcsóbb PC-k, amelyek rendszerint integrált grafikus chipsetet tartalmaznak a különálló videókártya helyett.

A grafikus magot is tartalmazó integrált chipkészletek piacán azonban rendkívül kiélezett konkurenciaharc folyik, mivel a szegmenst a chipóriás Intel, az nVidia, a VIA Technologies, és a Silicon Integrated Systems (SiS) is kiszemelte.

Az NEC két különféle Radeon IGP chipkészletet fog alkalmazni új notebookjaiban. Az ATI Radeon IGP 320M az AMD Athlon processzorral ellátott notebookokban lesz megtalálható, a 340M pedig az Intel Pentium 4 processzorra épülő modellek alapja lesz, mondta Chris Hook, az ATI szóvivője. A társaság Radeon IGP chipkészletei jelenleg 20 különféle PC modellben találhatók meg, tette hozzá Hook.

Az ATI Radeon IGP megoldásai ezidáig elsősorban az AMD-alapú mobil számítógépekben voltak népszerűek, de a társaság reméli, hogy a Pentium 4 vonalon is sikeres lesz a chipkészlet. Hook szerint a társaság az elkövetkező hetekben számos olyan megállapodást fog bejelenteni, amelynek központjában a Pentium 4-alapú Radeon IGP 340 asztali gépekben való alkalmazása áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!