JohnnyCage

A Microsoft nem csökkenti a Windows árát

A szoftveróriás nem tervezi csökkenteni a Windows operációs rendszer kereskedelmi árát annak érdekében, hogy gátat szabjon a Linux térhódításának.

A társaság vezérigazgatója szerdán úgy nyilatkozott, a Microsoft nem kíván versenybe szállni azzal a 199 dolláros PC-vel, amelyen egy rivális operációs rendszer található.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Egyesült Államok legnagyobb áruházláncaként ismert Walmart Inc. a www.walmart.com címen elérhető online boltjában 199 dollárért kínál - monitorral és modemmel nem rendelkező- PC-ket, amelyek Lindows operációs rendszert tartalmaznak.


A Microtel Computer Systems által gyártott, VIA Technologies processzorra épülő rendszerek a rivális cégek alsókategóriás megoldásainál jóval olcsóbban kerülnek forgalomba.

"Valaki támogatja a szóban forgó rendszerek értékesítését. Valaki biztosan pénzt veszít ezen az üzleten, hiszen mindenki tudja, hogy mennyibe kerülnek egy PC alkatrészei" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Gartner technológiai konferencián.

A 199 dolláros ár a rivális alsókategóriás PC-k árának kevesebb, mint fele. A Dell Computer és Gateway cégek legolcsóbb megoldásai például 500 - 600 dollárba kerülnek, de még az eMachines legolcsóbb gépe is 399 dollárért kapható.

Az olcsó PC-k egyértelműen a jelenleg meglehetősen gyenge keresletet hivatottak fellendíteni.

A Microsoft Windows operációs rendszerei a kereskedelmi forgalomban értékesített rendszereken hozzávetőleg 50 dollárba kerülnek, és Ballmer szerint ez az ár legalább hét éve nem emelkedett. Az operációs rendszer árának 20 dollárral való lecsökkentése nem növelné a PC-k eladásait, tette hozzá a vezető.

"Jelentősen növelné az eladásokat egy ilyen lépés? Nem. Megnehezítené az innovatív megoldások fejlesztését egy ilyen lépés? Igen, nyilvánvalóan" - mondta Ballmer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #18
    jogos
  • Laci73 #17
    Igen, de egy Mercedes-től nem várom hogy kiessek belőle az üléssel együtt :)))
  • Pheel #16
    "Apropó, nekem tegnap fagyott le az agyondícsért Pro változat..."

    És? Állítólag a Mercedes SL600-as is húdejó és mégis kell benne néha olajat cserélni, mert amúgy elromlik...
  • Pheel #12
    Ahhoz, hogy ne legyen, kb a tizedéért kellene adnia. Annyira még az amerikaiak sem hülyék :))))
  • kety #10
    Ha olcsobb lenne talán nem volna annyi szoftver másolás.
  • mir #8
    ha olcsóbb lenne sem fizetnék ezért a szemétért. jó nekem a linux is... bár van win is a PCmen.
  • cue #6
    Van CD tartója, majd az támogatja...:)
  • sztavrosz #4
    Nem tudom, hogy miért sírtok! Én megvettem az Picipuha Ablakok Tapasztalat Profeszionális változat operációs rendszarját? 200 konvertibilisnak tartott HUF volt (TDK cd-n). Drága? Nem. Hát akkor meg!? :-)
  • TheZsenyka #3
    Mert ez a "Rablók Országa"
  • AnarchoiD #2
    "A Dell Computer és Gateway cégek legolcsóbb megoldásai például 500 - 600 dollárba kerülnek, de még az eMachines legolcsóbb gépe is 399 dollárért kapható.

    "

    HAHAHAHAHAHAH azoknak akiktol a cikket az SG atvette el kellene latogatniuk keletre(mondjuk hozzank), hogy lathassak mennyibol lehet egy monitor/modem nelkuli PC-t kihozni ... ;)