JohnnyCage

Új központot épít az ASUStek Csehországban

A világ legnagyobb alaplapgyártójaként ismert tajvani ASUStek Computer úgy döntött, hogy új központot létesít Csehországban, amelynek feladata az európai partnerek helyi kiszolgálása lesz.

A tajvani céghez közel álló hírforrások szerint az ASUStek a jövőben közelebb szeretne kerülni az európai partnerekhez, amelyek a társaság bevételeinek igen jelentős részéért felelősek megrendeléseiken keresztül. A gyártó ezért új összeszerelő-, és szervízközpontot létesít a Cseh Köztársaságban.

A beruházás, amelynek keretében a társaság a Prága melletti Roudna Logisztikai Parkban építene új központot, a hírek szerint kezdetben mintegy 3 milliárd dollárt emésztene fel. Az új létesítmény 3000 négyzetméter alapterületű lenne, és lehetővé tenné, hogy az ASUStek gyorsabban, hatékonyabban, és olcsóbban szolgálja ki európai asztali PC megrendelőit.

A hírforrások szerint az ASUStek kezdetben 200 alkalmazottat foglalkoztatna a cseh központban, és külső raktárokat, illetve eszközöket is felhasználna az asztali PC-k összeszereléséhez. A társaság később saját raktárakat építene, illetve megvásárolná az összes szükséges felszerelést.

Az ASUStek egyébként korábban fontolóra vette, hogy esetleg nem Csehországban, hanem Magyarországon, vagy Lengyelországban építené fel a központot, végül az alacsony bérek és költségek, a kedvező szállítási lehetőségek, illetve a cseh kormány által minden 3 millió dollárnál nagyobb értékű külföldi beruházásra vonatkozó, 10 éves adómentesség azonban a prágai központ felé billentették a mérleget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!