Franczy

Két új iPaq kéziszámítógép várható a HP-től

Különböző források szerint a Hewlett-Packard az idei év végén két vadonatúj iPaq kéziszámítógépet fog piacra dobni, melyek közül az egyik a cég mindeddig legkisebb kéziszámítógépe lesz, a másik pedig egy fejlett vezeték nélküli hálózati képességekkel rendelkező high-end kategóriás modell. A Palo Alto-i (Kalifornia) székhelyű cég az említett, parányi méretekkel rendelkező belépőszintű modellel a 200-400 dolláros áron kapható kéziszámítógépek piacán szeretne megjelenni, mely piaci szegmensben adják el egyébként a kéziszámítógépek több mint 50 százalékát. Cindy Box, a Hewlett-Packard kéziszámítógépek fejlesztésével foglalkozó részlegének marketing menedzsere az üggyel kapcsolatban elárulta, hogy a középkategóriás modell elődjeihez hasonlóan négy gombbal, színes kijelzővel, valamint fémszínű borítással fog rendelkezni, viszont újdonságnak számít a Secure Digital bővítőhely.

A Hewlett-Packard vadonatúj high-end kategóriás kéziszámítógépe integrált 802.11b vezeték nélküli hálózati kontrollerrel, valamint Bluetooth chippel is el lesz látva, ezenkívül pedig a gyártó szerint az integrált ujjlenyomat leolvasó rendszer segítségével megoldható lesz, hogy a kéziszámítógépet csak a tulajdonosa, illetve a megfelelő jogosultságokkal rendelkező személyek használhassák. Box elmondása szerint az új csúcsmodell a 400-650 dolláros áron kapható kéziszámítógépek piaci szegmensében fog versenyezni a konkurens gyártók termékei ellen, mely piaci szegmensről röviden annyit érdemes tudni, hogy ebben a szegmensben adják el a kéziszámítógépek közel egyharmadát. A Hewlett-Packard egyébként a közeljövőben folyamatosan tovább kívánja fejleszteni ezt az új modellt, mely így idővel mobiltelefonos képességekkel is el lesz látva, és a GPRS (General Packet Radio Service) szabvánnyal is kompatibilis lesz.

Ahogy arról beszámoltunk, az eddig elsősorban különböző monitorairól ismert ViewSonic hétfőn bejelentette első Pocket PC 2002 operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépét, mely november 1-től 299 dolláros áron lesz megvásárolható. A Dell Computer ugyancsak komoly kéziszámítógéppiaci tervekkel rendelkezik, és a közeljövőben várhatóan több low-end kategóriás kéziszámítógép modellt is be fog jelenteni, a világ legnagyobb kéziszámítógép gyártója, a Palm pedig különböző források szerint október 7-én rántja majd le a leplet mindössze 99 dolláros újdonságáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!