JohnnyCage

Hivatalosan is átvették a vezetést a DDR memóriák

A DRAMeXchange szeptemberi szállítási statisztikái szerint a DDR-SDRAM memóriák az elmúlt hónapban véglegesen átvették a vezető szerepet a memóriaiparban.

Az október elején kiadott statisztika szerint a DDR-SDRAM memóriachipek globális termelése szeptemberben 172,44 millió darab 128 Mbitessel egyenértékű chip volt, amely 49,8 százalékos piaci részesedés eléréséhez volt elegendő. A hagyományos SDRAM chipek összesen 159,29 millió 128 Mbites lapka tárolókapacitását tették ki, amely a piac 45,8 százalékának felel meg. A fennmaradó néhány százalékot a Rambus DRAM-ok képviselik.

A memóriagyártók az idei második félévben gőzerővel dolgoznak gyártósoraik DDR-SDRAM gyártásra való átállításán, így a mostani elérelépés nem okozott meglepetést. A DDR chipek szeptemberi előállítási mennyisége mintegy 11 százalékkal volt magasabb a gyártók összesített augusztusi termelési eredményénél.

A DRAMeXchange jelentése szerint a DDR immár egyértelműen átvette a vezető szerepet a DRAM memóriapiacon. A jelentés azonban arról is beszámol, hogy a szeptemberi globális DRAM termelés, amely összesen 346,01 millió 128 Mbitessel egyenértékű lapkát tett ki, alig 1 százalékos növekedést jelent az augusztusi 342,59 millióhoz képest. A DRAMeXchange szerint ez elsősorban a DDR termelésre átállított gyártósorok kezdeti, alacsony hozamának tudható be.

Mivel a legtöbb gyártó az elkövetkező hetekben teljesen átáll a DDR-SDRAM memóriachipek gyártására, a DRAMeXchange szerint októbertől jelentős növekedés lesz érzékelhető a globális DDR termelésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!