Franczy

Kis helyfoglalású PC az IBM-től

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei közt nyilvántartott IBM munkatársai kedden lerántották a leplet a gyártó legfrissebb újdonságáról, név szerint az IBM NetVista S42-ről, mely nem más, mint egy mindössze 929 dollárba kerülő, kis helyfoglalású asztali számítógép. A Big Blue képviselői a bemutató kapcsán kiemelték, hogy a rendkívül kompakt méretekkel rendelkező számítógép újdonság mintegy hatvannégy százalékkal kevesebb helyet foglal, mint egy hagyományos személyi számítógép, vagyis ideális választás lehet zsúfolt irodákba és otthonokba. A 31 centiméter széles, 8,5 centiméter magas és 34,5 centiméter hosszú NetVista számítógép mindössze két PCI slottal rendelkezik és legfeljebb három meghajtó helyezhető bele.

Klikk ide!

A NetVista M számítógépek tavalyi debütálása óta az IBM első teljesen új modellje, a NetVista S42 a Hewlett-Packard-féle Evo D510 e-PC, valamint a Dell Computer-féle Optiplex GX150 Small Form Factor számítógépek piaci ellenfele lesz. Mindhárom említett számítógép elsősorban kompakt méreteiről, kis helyfoglalásáról ismerszik meg, éppen ezért a gyártók ezen rendszereket elsősorban olyan helyekre ajánlják, ahol a rendelkezésre álló hely nagyon kevés, vagyis többek közt kis irodákba, telefonközpontokba, bankokba és kereskedésekbe. Mint ismeretes, Japán az az ország, ahol az emberek nagyon szűkösen, lényegében minden egyes négyzetcentiméternyi helyet kihasználva élnek, tehát nem meglepő, hogy az ilyen és ehhez hasonló számítógépek a szigetországban a legnépszerűbbek. Az Egyesült Államokban és Európában a kis helyfoglalású számítógépek eladási mutatói nem a legjobbak, mindenesetre a gyártók bizakodóak.

Az IBM a most bejelentett NetVista S42 típusjelzésű számítógépet alaphelyzetben többek közt egy 1,8 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel Pentium 4-es processzorral, 256 MB memóriával, egy 40 GB kapacitású merevlemezzel, valamint egy hálózati kártyával látja el, és három év garanciát ad rá. Az újdonságot a vásárlók lényegében kényük-kedvük szerint módosíthatják, így például rendelhetnek bele akár 2,53 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-es processzort és DVD-ROM meghajtót is, igaz a rendszer ára így már jóval meghaladhatja az ezer dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!