JohnnyCage

Bezárja austini notebook-gyárát a Dell

A PC-gyártó óriás amerikai piacra szánt notebookjainak összeszerelése a jövőben egy új, malajziai gyárban fog folyni, ahol a gépekhez járó operációs rendszert, illetve egyéb szoftvereket is feltelepítenek a készülékekre.

Ipari hírforrások szerint a Dell Computer bezárja austini (Texas) notebook összeszerelő gyáregységét. A lépés elsősorban az Észak-Amerikában értékesített Dell notebookokat érinti, mivel azokat kivétel nélkül Austinban szerelte össze a társaság.

A világ második legnagyobb PC-gyártója a jövőben Malajziába szállítja a tajvani notebookgyártóktól átvett félkész laptopokat, amelyek végső összeszerelését a társaság penangi (Malajzia) gyára fogja végezni. Az Egyesült Államokba való szállítás előtt Malajziában kerül majd sor az operációs rendszer, illetve egyéb szoftverek feltelepítésére is.

A tajvani notebookgyártók, beleértve a Dell három szerződéses gyártóját is (Quanta Computer, Compal Electronics, illetve Wistron) már régóta azon fáradoznak, hogy kész notebookokat szállíthassanak az Egyesült Államokba. Az idei év elején szóba is került az értékesítésre kész notebookok szállításának lehetősége, a hírforrások állítása szerint a Dell utóbb azonban közölte tajvani partnereivel, hogy erre az elkövetkező egy-két évben biztosan nem kerül sor.

Ennek oka elsősorban az, hogy a malajziai kormány igen kedvező szállítási feltételeket kínál a Dellnek. A PC-gyártó cserébe új munkahelyeket teremt az országban mind a notebookok összeszerelő üzemével, mind pedig a kapcsolódó szállítási tevékenységekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!