JohnnyCage

Mindkét XP változat támogatja a HyperThreading-et

A Windows 9X/ME, 2000, és .NET Server operációs rendszerek azonban nem fogják hasznát venni a megoldásnak, amely az asztali rendszerekben a 3,066 GHz-es Pentium 4 chippel debütál.

Bill Siu, az Intel elnökhelyettese a közelmúltban megrendezett Intel Developer Forum 2002 Fall (IDF) konferencián elmondta, hogy a Microsoft Windows XP operációs rendszerének mindkét változata (a Home és a Pro) támogatni fogja a társaság HyperThreading elnevezésű technológiáját. A Linuxba a 2.4.x és újabb kernelverzióktól került be a többszálasítási megoldás támogatása.

A redmondi (Washington) székhelyű Microsoft egy, a napokban kiadott technikai dokumentációban részletezi a különféle Windows változatok, illetve a HyperThreading technológia kompatibilitási kérdéseit. A szoftveróriás a dokumentációban megerősíti, hogy mindkét Windows XP változat támogatja a HyperThreading alapú Intel processzorokat, már amennyiben felhasználó engedélyezte azt a BIOS-ban. Más a helyzet azonban a Windows 2000 és Windows .NET Server operációs rendszerekkel, amelyek viszont nem használják ki a technológia által nyújtott előnyöket.

A Windows 2000 és .NET Server operációs rendszer - a Microsoft szerint - futni fog ugyan a HyperThreading alapú Pentium 4 processzorokon, de az akár 30-40 százalékos teljesítménynövekedést eredményező többszálasítási technológiát azonban egyik operációs rendszer sem képes felismerni és kihasználni. A megoldás támogatása ráadásul frissítéseken keresztül sem lesz elérhető. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a két Windows változat teljesítménye drasztikusan visszaeshet, amennyiben a számítógép BIOS-ában nincs engedélyezve - az egyébként nem támogatott - HyperThreading funkció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hahoocsi #8
    Nem kötekedésből mondom, de nézted, mikori a dokumentum? Ki tudja mi változott április óta...
  • zer0 #3
    Haat elegge titokzatos.

    "A megoldás támogatása ráadásul frissítéseken keresztül sem lesz elérhető."

    Ez viszont igeretesen hangzik... :o)

  • Johann #2
    Félreérted!
    Nem létezö = nincs, nem találod sehol!
    Nem támogatott = MS nem írta meg a kezelését!

    Ez a különbség!