Franczy

Új olcsó Compaq számítógépek

A Hewlett-Packard korábbi ígéreteihez tartva magát a napokban bemutatta azon vadonatúj Compaq Presario típusú asztali számítógépeit, mely újdonságok elsősorban a költséghatékony számítógépek piacán szállnak majd harcba a konkurencia különböző termékeivel. A három új Compaq Presario PC közül a legolcsóbb 449 dollárba kerül, vagyis a Hewlett-Packard ily módon az Emachines nevezetű, 500 dolláros ár alatti számítógépek gyártásával foglalkozó cégnek kíván nem kevés borsot törni az orra alá.

A három vadonatúj Compaq rendszer közül a legolcsóbb a keresztségben a Compaq Presario 6300US nevet kapta, és mint ahogy már említettem, mindössze 449 dollárba kerül, noha ezen ár monitort nem tartalmaz magában. A Compaq Presario 6300US konfiguráció többek közt egy 1,4 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel Celeron processzort, 128 MB memóriát, egy 40 GB kapacitású merevlemezt, valamint egy CD-ROM meghajtót tartalmaz.

A Hewlett-Packard az eggyel magasabb árkategóriában az ugyancsak vadonatúj, Compaq Presario 6320US típusjelzésű asztali számítógépet kívánja versenyeztetni, mely rendszer árcéduláján 629 dollár olvasható. A Compaq Presario 6320 kisöccséhez hasonlóan alaphelyzetben nem rendelkezik monitorral, viszont el van látva többek közt egy AMD Athlon XP 2000+ típusjelzésű processzorral, 256 MB memóriával, egy 60 GB kapacitású merevlemezzel, valamint egy CD-RW, illetve egy DVD-ROM meghajtóval.

A három új Compaq modell közül a legdrágább a Compaq Presario 6330US nevezetű asztali számítógép, mely ugyancsak monitor nélküli újdonságért 750 dollárt kell kipengetni. A Hewlett-Packard ezen középkategóriás rendszere többek közt egy 2 GHz-es frekvencián ketyegő Intel Pentium 4-es processzort, 256 MB memóriát, egy 60 GB-os winchestert, egy CD-írót, valamint egy DVD-olvasót tartalmaz.

Különböző források szerint a Hewlett-Packard lépését a már említett Emachines nem kívánja szó nélkül hagyni, melynek ékes bizonyítéka, hogy a gyártó várhatóan október 5-én leplezi le 399, 499, illetve 599 dolláros áron forgalomba kerülő legújabb olcsó asztali számítógépeit. Ezenkívül elképzelhető, hogy az Emachines kínálatában egy AMD Athlon XP 2200+ processzorral ellátott, 1000 dolláros rendszer is hamarosan fel fog tűnni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!