JohnnyCage

Jövő márciusban debütál az Xbox Live Európában

A Microsoft bejelentése szerint a társaság Xbox Live online játékszolgáltatásának tesztelése novemberben veszi kezdetét egyes európai országokban.

A szolgáltatást, amelyet a szoftveróriás amerikában jóval az európai debütálás előtt elindít, mintegy 3000 felhasználó tesztelheti az öreg kontinensen novembertől. A társaság már meg is kötötte a szolgáltatás működtetéséhez kapcsolódó szerződéseket egyes brit, francia, és német internetszolgáltatókkal.

A Microsoft az utóbbi időben igen komoly figyelmet fordít az Xbox játékkonzol online szolgáltatására, mivel a társaság az online játékból szerzett bevételekkel kívánja nyereségessé tenni játékszoftver üzletágát. A redmondi (Washington) központú szoftvercég, amely az elemzők szerint 75 - 150 dollárt veszít minden egyes eladott Xbox játékkonzolon, jövő márciustól Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban indítja el a játékszolgáltatást. Még a jövő év vége előtt sor kerül azonban az olaszországi, holland, és svédországi bevezetésre is.


Japánban január 13-án fog indulni az online szolgáltatás

Nagy Britanniában a British Telecom Group, a Telewest, és az NTL lesz a szoftveróriás partnere. Franciaországban a piacvezető Wanadoo, illetve a Noos internetszolgáltatók fogják biztosítani az Xbox Live hátterét, közölte Sandy Duncan, az Xbox európai marketingmenedzsere, aki a német partnerekről azonban nem beszélt.

Az Xbox Live szolgáltatáshoz szükséges bővítőcsomagok 59 euróért, illetve Nagy-Britanniában 39 fontért kerülnek forgalomba. A csomagok egy játékszoftvert, valamint egy éves online előfizetést tartalmaznak az Xbox Live-hoz.

A Microsoft konzolpiaci riválisai, a japán Sony és Nintendo cégek a szoftveróriáshoz hasonlóan felismerték az online játékokban rejlő jelenleg még kiaknázatlan, de igen komoly lehetőségeket, és hasonló szolgáltatások bevezetését tervezik a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!