JohnnyCage

Óriási érdeklődés övezi az Xbox Live bevezetését

A szoftveróriás pénteken kezdte meg az Xbox játékkonzolhoz készülő online játékszolgáltatás bétatesztelését, amely tesztelésre több, mint 100 ezer Xbox tulajdonos jelentkezett.

Mint Jennifer Booth, az Xbox Live szolgáltatás marketingigazgatója elmondta, több mint 100 ezer Xbox felhasználó jelentkezett a bétatesztelési programra, amelyből kedden ötezret értesített a társaság a bétatesztelés első fázisában való részvételi lehetőségről. A szerencsés Xbox tulajdonosok péntektől az NFL Fever, illetve Re-Volt játékok online változataival tesztelhetik a készülőben lévő hálózatot.

Booth szerint a jelentkezők száma messze meghaladta a társaság várakozásait, ami arra utal, hogy rendkívül sokan érdeklődnek az online játékszolgáltatás iránt. "Óriási igzalom és lelkesedés övezi a szolgáltatás bevezetését" - mondta a vezető.

Azok a játékosok, akiknek nem sikerült bejutniuk a bétateszt programba, csalódásuknak az online üzenetküldő csatornákon is hangot adtak. Bár a jelentkezők közül sokan tisztában voltak azzal, hogy a bejutás esélye viszonylag kicsi, a letöbben mégis csalódottak voltak, amikor a Microsoft nem lépett kapcsolatba velük.

Egyesek azt fájlalták, hogy a szoftveróriás semmilyen értesítést nem küldött azoknak, akik nem kerültek be a programba, noha korábban arról volt szó, hogy a társaság e-mailben értesíti a jelentkezőket. Vannak aki úgy vélik, a szoftveróriás egyszerűen csak fokozni akarta az érdeklődést a megjelenés előtt álló szolgáltatás iránt.

Csalódásukban sokan fontolóra vették, hogy inkább a Sony jövő héten induló PlayStation 2 online játékszolgáltatásához csatlakoznak, és nem várják meg az Xbox Live novemberi debütálását.

A Microsoft folyamatosan értesíti, és türelemre kéri azokat a leendő felhasználókat, akik nem jutottak be az Xbox Live bétateszt programjába, mondta Booth. A program az elkövetkezendő 5 hétben heti 1000 új felhasználóval fog bővülni, és további bővítések is várhatóak, tette hozzá a vezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #9
    Szerintem be fog nekik jönni... én meg nem látom, hogy az MS olyan nagyot bukott volna rajta....
  • Kosh #8
    Xbox-on bukott lóvét az m$ tovább tetézi a hozzászenvedett online dolgokkal....
    (persze tudom, hogy több millió előfizető lesz... vagy nem)
  • Vízipók #2
    Mér miről van szó?
    :-)