Franczy

HP - NTT DoCoMo együttműködés

A világ legnagyobb számítógépgyártó cége, a Hewlett-Packard, valamint Japán egyik vezető mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo a napokban bejelentette, hogy egy most indult közös fejlesztési projekt keretein belül egy olyan vezetéknélküli telefonos hálózati rendszert fejlesztek ki, mely a világon elsőként előfizetők milliói számára teszi majd elérhetővé a különböző mobiltelefonos videoszolgáltatásokat. Susie Wee, a Hewlett-Packard Laboratories streaming média technológiák fejlesztésével foglalkozó részlegének igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy bár a fejlesztések mindkét cégnél gőzerővel folynak, várhatóan jó pár év telik még el addig, amíg a mobiltelefon-tulajdonosok világszerte nagy számban videózhatnak majd mobiltelefonjaik segítségével.

Wee szerint a 2002-es esztendő mindenképpen mérföldkőnek számít a mobiltelefonok világában, ugyanis idén világszerte egyre több szolgáltató indította be az SMS-szolgáltatás felváltására, illetve kiegészítésére hivatott MMS-szolgáltatásait, melynek révén a megfelelő tudású mobiltelefonnal és parányi digitális fényképezőgéppel rendelkező előfizetők számára manapság már nem jelent akadályt kisebb képek mobiltelefonok segítségével történő továbbítása. Wee véleménye szerint innen már csak egy lépésre van a mobiltelefonokon történő videózás, illetve a készülékek segítségével történő mozgóképek küldözgetése.

A mobiltelefonos szolgáltató cégek, valamint a mobiltelefongyártók számára manapság az az egyik legfontosabb kérdés, hogy a világ mintegy 1 milliárd mobiltelefon-tulajdonosa közül mennyit és mennyi idő alatt lehet rávenni arra, hogy igénybe vegyék a különböző vezetéknélküli internetes szolgáltatásokat, az MMS-szolgáltatásokat, illetve a közeljövőben bemutatkozó mozgókép szolgáltatásokat. A legfrissebb piackutatási adatok szerint az jelen pillanatban csak minden ötvenedik amerikai mobiltelefon-tulajdonos használja ki a vezetéknélküli Internet, illetve az MMS nyújtotta lehetőségeket. Az előrejelzések mindenesetre biztatóak, ugyanis szakértők szerint 2006-ban az amerikai mobiltelefon-tulajdonosoknak várhatóan már több mint 70 százaléka veszi majd igénybe az említett szolgáltatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!