JohnnyCage

Elsőként adja ki kétcsatornás DDR megoldását az Intel

A chipóriás egyes hírek szerint már októberben piacra dobja a Granite Bay magra épülő Pentium 4 chipkészletét, amely így az első Pentium 4 alapú kétcsatornás DDR megoldás lesz a piacon.

Meg nem erősített hírek szerint a jövő hónapban megkezdődik a Granite Bay alapú, kétcsatornás DDR támogatással rendelkező Pentium 4 alaplapok tömegtermelése. Az Intel a lépéssel megelőzi a rivális Silicon Integrated Systems (SiS) és VIA Technologies gyártókat, amelyek csak később dobják piacra saját, hasonló képességű Pentium 4 chipkészleteiket.

A Granite Bay, amelyre a hírek szerint az Intel új chipkészlete épül majd, a munkaállomásokat, illetve a szervereket célozza. A korán megjelenő, asztali gépeket célzó megoldás a szakértők szerint azonban könnyen hátrányba az elkövetkező hónapokban, mivel a később megjelenő tajvani chipkészletek számos új funkcióval fognak rendelkezni, és áruk is kedvezőbb lesz.

Az Intel kétcsatornás DDR alapú chipsete a hírek szerint csak DDR266 (PC2100) memóriákat támogat, miközben a SiS655 és VIA P4X600 megoldások a gyorsabb, DDR333 (PC2700) memóriák befogadására is alkalmasak lesznek. A SiS655 ráadásul különböző tárolókapacitású modulok egyidejű használatát is támogatni fogja, az Intel chipkészlet pedig két azonos modult igényel.

A SiS szeptemberben kezdte meg a SiS655 chipset mintapéldányainak szállítását az alaplapgyártókhoz, a tömegtermelés pedig november végén vagy december elején veszi kezdetét. A megoldás megjelenését követően a legnagyobb teljesítményű Pentium 4 chipkészlet lesz a piacon.

A VIA szintén ebben a hónapban szállította le a P4X600 mintadarabjait az alaplapgyártókhoz, a chipkészlet tömegtermelése azonban már október végén megkezdődhet. A chipset a Pentium 4 buszlicensz hiányában azonban várhatóan nem lesz túl sikeres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pöty #5
    Demokratische :P

    Ez mire jó az intelnek? Ennyire jók a marketingesei?!

    Egyáltalán mi a túrónak hagyták abba a rambus támogatását??
  • pilóta #4
    Dehogy is!
    Deutsche Demokratic Republic
    Trabant rulez :)))