JohnnyCage

Intel: A Prescott nem egy új P4 alváltozat lesz

A jövő év második felében megjelenő processzor a jelenlegi Pentium 4 vonal utódja lesz, és a megnövelt teljesítmény mellett számos egyéb újítást fog tartalmazni.

A chipóriás vezetői szerint tévhit, hogy a Prescott processzor egy újabb Pentium 4 változat lesz. A megoldás valójában minden tekintetben a Pentium 4 leváltója lesz, közölte a chipóriás.

A 2003 második felére várható Prescott chip tartalmazni fogja a HyperThreading technológiát, amely a 3,066 GHz-es Pentium 4 chipben debütál az asztali PC-k piacán, illetve a La Grande hardver szintű biztonsági megoldás is része lesz. A NetBurst architektúra átdolgozott, továbbfejlesztett formában képezi majd a 300 mm-es szilíciumostyákból készülő, 90 nm-es csíkszélességű technológiára épülő chip alapját. A Prescott mindezek mellett 667 MHz-es Quad Pumped (Négyszeres adatátviteli sebességű) rendszerbuszt (FSB) fog alkalmazni.

"A Prescott olyan sok újdonságot fog tartalmazni, hogy nem nevezhető a Pentium 4 következő változatának, hanem inkább egy teljesen új generációs megoldásnak számít" - mondta Paul Otellini, az Intel elnöke.

Louis Burns Intel alelnök szerint a Prescott a HyperThreading technológia egy továbbfejlesztett változatát fogja tartalmazni, amelynek segítségével a processzor még több utasítást hajthat majd végre párhuzamosan. A processzorban debütáló La Grande elnevezésű technológia a számítógépen tárolt adatok biztonságát hivatott fokozni. A hardveres technológia olyan szoftveres biztonsági rendszerekhez fog kapcsolódni, mint amilyen többek között a Microsoft Palladium.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #18
    "És vajon meddig lesz AMD K5,6,7,8,9....."
    az AMD a processzormagjait nevezi így, nem magát a processzort. náluk most az athlon név megy, meg az opteron. de még lehet újabb is.
    névadás: sztem a debiannál adjáka legjobb neveket, mert ott minden új verziónak van saját neve(Potato, Woody...nemjuteszembetöbbmost)
  • Yeti #17
    Mar megbocsass de te kezdted el a "ha nem lenne az a pofatlanul sokra vagyo Windows, akkor most meg legalabb 3 x lejebb tartanank a hardware fejletsegeben" mondatodban a "ha nem lenne" dolgot, en csak erre reagaltam azzal hogy nelkuluk is bizonyosan eljutottunk volna idaig.
  • Power #15
    Ha nem tetszik ne vegyél!
    A Pentium az egyik legelterjedtebb márkanév, még az öreg néne is hallhatta :-)
    Az op.rendszereknél is unalmas(kivéve az ms-nél)?
    pl. HP-UX 11.0, Solaris 9, Mac OS 10, illetve, win3.11 -> win95 -> win98 -> win XP igen ez sokkal jobb :-))))))))))))))))))
  • Yeti #12
    Azert nehogy azt hidd, hogy ha ok nem talajak ki ezeket, akkor masok nem talaltak volna ki helyettuk. Csak eppen mondjuk nem Microsoftnak hivnak, hanem valami masnak. De az se lenne jobb, akkor azt utalna mindenki...
  • Borg #8
    kiváncsi volnék hol lennél ma nélkülük..
  • GeeKay #6
    a hyperthreadinget már a p4-be berakták
  • Ligend #4
    "Emiatt más oprenszer használata nem is lehetséges." - Attol tartok rosszul gondolod. Legfeljebb a Palladium-os Windows(ok) nem fognam mukodni egy La Grande-hoz hasonlo technologia nelkul (bar ezt is megkerdojeleznem). Ne legyel ennyire pesszimista es Intel/Microsoft gyulolo. :-)