JohnnyCage

Pornóipari cég veheti meg a Napster tulajdonait

A spanyol Private Media Group csütörtöki bejelentése szerint a társaság meg kívánja vásárolni a Napster márkanevét, technológiáját, és összes egyéb tulajdonát.

A spanyol pornóipari cég 1 millió részvényével fizet a Napster.com webcímért, a Napster márkanévért, illetve a társaság technológiai megoldásaiért, derült ki a Private Media Group sajtóközleményéből. A cég részvényárfolyama jelenleg 2,41 dollár, vagyis a megvásárlási ár hozzávetőleg 2,4 millió dollár lesz.

Az egykor 60 milliós felhasználói táborral rendelkező Napster tavaly nyáron kényszerült leállítani online fájlcsere szolgáltatását, amely a lemezkiadók szerint az illegális online zeneterjesztés melegágya volt. A Napster idén tavasszal csődeljárást kezdeményezett, melyet követően a német médiaóriás Bertelsmann AG vásárolta volna fel a céget, de a lemezkiadók közbelépése miatt a társaságot végül is fel kellett számolni.

"A Napster megszerzésével megnyílik előttünk az út a Peer-to-Peer (P2P - Egyenrangú hálózat) megoldások felé, amellyel egy zárt felhasználói körnek biztosíthaunk felnőtt témájú tartalmakat" - mondta Charles Prast, a Private Media Group vezérigazgatója.

Prast szerint a társaság a Napster márkanév, illetve technológia segítségével lehetővé kívánja tenni a felhasználók millióinak, hogy ingyenesen osszák meg egymással felnőtt tartalmú kép- és videófájljaikat, illetve elfogadható árú "csúcsminőségű" szolgáltatáshoz férhessenek. A Private Media bevallása szerint a társaság rendelkezik a világ legnagyobb felnőtt témájú kép- és videógyűjteményével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hahoocsi #3
    Két éve kezdték el szűrögetni, meg ilyesmi, de véglegesen tavaly halt ki.
  • Vízipók #2
    Most meg minek kukacoskodsz?:-)
  • Yeti #1
    "Az egykor 60 milliós felhasználói táborral rendelkező Napster tavaly nyáron kényszerült leállítani online fájlcsere szolgáltatását."
    Nem két éve?