JohnnyCage

Újabb játékfejlesztőket kíván szerezni a Microsoft

A társaság az Xbox játékkonzol játékválasztékának bővítése érdekében fontolóra vette a brit Rare felvásárlását.

Egyes hírforrások szerint a Microsoft fel kívánja vásárolni a brit Rare játékszoftver-fejlesztő céget, amelyben a japán Nintendo-nak jelenleg 49 százalékos részesedése van. A szoftveróriás ugyanis további, exkluzív játékokat szeretne Xbox játékkonzoljához, még a karácsonyi szezon előtt.

A tárgyaláshoz közeli hírforrások szerint a Microsoft egyértelműen meg akarja szerezni a Rare-t. A társaság a közelmúltban tárgyalásokat kezdeményezett a játékfejlesztővel, amelynek állásáról azonban nincs információ.

Egyes elemzők szerint a Microsoft egyre nagyobb nyomás alatt áll, hogy újabb exkluzív játékokat jelentessen meg az Xbox játékkonzolhoz. A Halo nevű lövöldözős játék például óriási sikert aratott, hiányoznak azonban az exkluzív újdonságok, a karácsonyi időszak pedig közeledik.

A Warwickshire-i (Anglia) Rare egy magántulajdonban lévő, 20 éves fejlesztői stúdió, amely leginkább GoldenEye James Bond játékáról, valamint a Donkey Kong Country-ról ismert. A társaság hosszú ideig exkluzív szerződésben állt a Nintendo-val, amely '90-ben 25 százalékos részesedést szerzett a cégben, majd később 49 százalékra bővítette azt.

Mivel azonban a Rare piaci részesedése folyamatosan csökkent, a Nintendo pedig nem rendelt újabb, exkluzív játékokat a fejlesztőtől, a japán konzolgyártó végülis nem vásárolta meg teljes egészében a brit céget.

A Rare és Microsoft cégek egyelőre nem kommentálták a nemhivatalos forrásból származó hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)