Franczy

Sonicblue, Intel: Hordozható videolejátszó fejlesztés

A különböző fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Sonicblue cég a világ legnagyobb chipgyártó cégével, az Intellel társulva egy olyan újgenerációs hordozható videolejátszó berendezés kifejlesztésén dolgozik, mely mind a ReplayTV digitális videorekorderekre, mind a különböző személyi számítógépekre könnyedén csatlakoztatható lesz. A napokban a kaliforniai San Joséban zajló Intel Developer Forum keretein belül a Sonicblue és az Intel képviselői közösen már be is mutatták a keresztségben ReplayTV Portable Video Player nevet kapott eszköz prototípusát, melynek végleges változata az ígéretek szerint valamikor a jövő évben kerül majd forgalomba. Elmondások szerint a 4 colos képátlójú kijelzővel, és legalább 40 GB kapacitású merevlemezzel forgalomba kerülő újdonság kapcsán szóba kerülő szoftver és hardver megoldások fejlesztésében nem kis szerepet vállal az Intel Emerging Platforms Lab, ezenkívül pedig a Sonicblue újdonságával kapcsolatban immár azt is tudni lehet, hogy esetében fontos szerephez fognak jutni az Intel közelmúltban bemutatott XScale nevezetű újgenerációs mobil processzorai. A Sonicblue-val karöltve megpróbáljuk elősegíteni az újgenerációs hordozható videolejátszók piacának megerősödését - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ken Salzberg, az Intel szóvivője.

Mint ismeretes, az Intel a közelmúltban számos olyan fogyasztói elektronikus eszközt fejlesztett ki és dobott piacra, melyek a személyi számítógépek egyfajta kiterjesztéseinek voltak tekinthetők. Ezen eszközök közé többek közt olyan különböző digitális audiólejátszók és digitális fényképezőgépek tartoztak, melyeket az Intel által egy kifejezetten a fogyasztói elektronikus termékekre koncentráló részleg fejlesztett ki. A Santa Clara-i székhelyű chipgyártó cég vezetősége azonban az elmúlt évben úgy határozott, hogy az Intel ezen részlegét be kell zárni. A döntés hátterében az Intel indoklása szerint az állt, hogy a különböző saját fejlesztésű fogyasztói elektronikus eszközök sem rövid, sem várhatóan hosszabb távon nem váltották volna be a hozzájuk fűzött reményeket.

A jelenleg Galapagos fejlesztési kódnevet viselő újgenerációs hordozható videolejátszó különböző konkrét specifikációit a Sonicblue és az Intel közösen határozza meg, így például mindkét cég szakembereinek beleszólása van abba, hogy a kereskedelemi forgalomban megjelenő végleges változat mekkora kapacitású merevlemezzel rendelkezzen, vagy hogy például milyen típusú energiaellátást kapjon. Az újdonság ára egyelőre ismeretlen, azonban az ígéretek szerint mindenképp 1000 dollár alatt alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!