JohnnyCage

Véget ér a Napster története?

A tulajdonos Bertelsmann AG egy költségcsökkentő lépés keretében úgy döntött, hogy felszámolja a Napstert. A médiaóriás összes veszteséges online részlegére, így a Bol.com-ra is hasonló sors vár.

A német médiaóriás Bertelsmann AG költségeinek csökkentése érdekében eladja, illetve felszámolja egyes, veszteséges online üzletágait. A közelmúltban felvásárolt Napster Inc. így megszűnik létezni, a Bol.com weboldalt pedig eladja a társaság.

A döntésre azután került sor, hogy a korábbi vezérigazgató, Thomas Middelhoff elhagyta a Bertelsmannt. Gunter Thielen, az új vezérigazgató nem követi Middelhoff stratégiáját, és számos online részleg mellett a Napsterben sem lát jövőt. A konzervatívabb szemléletű Bertelsmann-vezető inkább a nyereségesebb üzletágakra kíván összpontosítani.

A médiaóriás tulajdonosai a múlt hónapban nevezték ki Thielent a társaság élére elsősorban azzal a céllal, hogy visszaterelje a céget a korábbi, bevált útra, miután Middlehoff agresszív terjeszkedési tervei rövidtávon nem hoztak eredményt. Thielen kinevezetését követően egyes hírforrások már korábban jelezték, hogy a Napster az új Bertelsmann vezetés első áldozatai között lesz, de a Bol.com jövője is bizonytalan.

A Bertelsmann egy korábban kötött megállapodás szerint, az elmúlt napokban vásárolta meg a csődeljárást kezdeményezett Napstert, miután más jelentkező nem volt a közel száz milliós adóssággal küszködő vállalkozásra. Az egykor 60 millió felhasználóval rendelkező Napster hálózat, illetve az azt működtető társaság története ezzel minden valószínűség szerint lezárul. Az új, előfizetés-alapú online zeneszolgáltatás, amely Middelhoff terveinek része volt, nem lát napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kBagyula #8
    pl. KaZaA
  • corleone #7
    Ha már itt tartunk:
    -Tudtok valami működő zenei fájlcsereprogit?
  • gz8 #6
    A Napster története tavaly nyáron ért véget...
  • Gabest #5
    Mire mentek el azok a százmillák? Az ügyvédek vitték haza?
  • JHetfield #4
    nem lehet tudni...mi csak egy oldalrol ismertuk a napster, hogy ekozbe a nagyvallat mire hasznalta a ceget nem lehet tudni, de biztos volt vmi a hatterbe:]
  • JHetfield #2
    a nagy valalat felvasarolja a kis halakat utana meg feldarabolja es ugy dragabban eladja...:]
  • CAD #1
    Megveszi sok sok penzert - majd eladja - van ott iq.