JohnnyCage

Már szeptemberben elkészül a Springdale

Az Intel egyes hírek szerint még a hónap folyamán leszállítja alaplapgyártó partnereinek a Springdale kódnevő alaplapi chipkészlet első mintapéldányait.

A jövő év első felére időzített Springdale chipkészlet a chipóriás Prescott magos Pentium 4 processzoraihoz készül, és többek között kétcsatornás DDR333-SDRAM támogatást ígér.

Az idei év legutolsó Intel chipkészletei a 845GE, 845PE, és 845GV modellek lesznek, amelyek nagymennyiségű szállítását hivatalosan október 7-én kezdi meg az Intel, igaz kisebb mennyiségben már augusztus közepétől elérhetőek.

Bár mindhárom utóbbi chipkészlet támogatja az 533 MHz-es Pentium 4 rendszerbuszt, a DDR333 memóriák támogatására csak a 845GE és PE megoldásokat készítette fel az Intel, a 845GV pedig csak a DDR266/200 memóriákkal működik együtt.

Ami a chipkészletek árát illeti, az Intel egyelőre nem tervez csökkentéseket, igaz a társaság a közelmúltban jelentős mértékben mérsékelte a Pentium 4 chipsetek árát, komoly nyomást gyakorolva ezzel a tajvani chipsetgyártókra.

Az Advanced Micro Devices (AMD) Hammer kódnevű, x86-64 architektúrára épülő, 8. generációs processzorainak debütálására az Intel a Hyper-Threading elnevezésű párhuzamosítási technológiával válaszol, amely a 3,066 GHz-es processzortól kezdve minden Pentium 4 modell része lesz. A Hyper-Threading többszálasítási megoldás kihasználásához operációs rendszer (Windows NT/2000/XP), és chipset támogatás is szükséges lesz. Ami az utóbbit illeti, a Springdale mellett már a 845GE és PE megoldások is fel lettek készítve a technológiára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    off
    Gyanús! Itt kavarnak valamit a fiúk! Túl sokat nézték a Vissza a jövőbe trilógiát, s hogy ne legyen belőle baj, inkább csavartak egyet a néven, és a Hilldale-ből ezt hozták ki.
    Aztán ha már Springdale-nél tartunk, akkor nem tavasszal kéne kiadni?!
    on

    Majd ha kinyomják a 10 GHz-en ketyegő P6-ost, akkor fejlesztek:))