JohnnyCage

Plazma TV gyár lesz a Pioneer DVD-R/RW gyáregységéből

A Pioneer Electronics bejelentése szerint a társaság tatomi (Japán) DVD-R/RW lemezgyárában a jövőben nem DVD lemezek, hanem televíziókba szánt plazmakijelzők fognak készülni.

A társaság jövő március végén állítja le a DVD-R/RW lemezek gyártását a Pioneer Video Corporation leányvállalat tulajdonában lévő egységben, közölte a Nihon Keizai Shimbun. A Pioneer később, egy 45 milliárd japán yenes befektetéssel PDP (Plasma Display Panel - Plazma Kijelző Panel) TV gyártásra állítja át az üzemet, amelyben PDP kijelzők gyártása, és plazma televíziók összeszerelése is folyni fog. A tatomi üzem ezzel a Pioneer negyedik PDP gyára lesz.

A társaság harmadik PDP gyártóegysége jelenleg épül Shizouka-ban (Japán). A két új PDP gyár beindításával a Pioneer éves plazmakijelző gyártókapacitása 500 ezer eszközre fog növekedni.

Májusban a Matsushita Electric Industrial Matsushita PDP nevű leányvállalata, illetve a Toray Industries fogott közös PDP gyár építésébe, összesen 60 milliárd yenes beruházással. A társaságok erőfeszítései többek között a Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITA) szövetség azon jelentésére épülnek, amely szerint a világ plazmakijelző piaca 2006-ra eléri az évi 3,35 millió eladott egységet.

Egyes szakértők ugyanakkor nagyobb jövőt jósolnak a jelenleg ugyan még gyerekcipőben járó, viszont jobb tulajdonságokkal rendelkező OLED (Organic Light Emitting Diode - Szerves Fénykibocsátó Dióda) technológiára épülő megoldásoknak a nagyméretű, lapos televíziók piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!