JohnnyCage

Nincs veszélyben az AMD drezdai Fab30 gyára

A processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) Inc. csütörtökön sajtóközleményben tudatta, hogy a társaság drezdai (Németország) Fab30 jelzésű gyára, amelyben többek között az Athlon XP processzorok gyártása folyik, nem került veszélybe az Európa-szerte pusztító árvíz miatt.

Mint az elmúlt napok híradásai beszámoltak róla, a németországi Drezda is katasztróva sújtotta övezetté vált a közelmúltban, mivel a város jelentős területeit elöntötte a másfél évszázada példa nélkül álló árhullám. Az egész Európára kiterjedő rendkívül erőteljes esőzési hullám az öreg kontinens számos országában, többek között Csehországban, Németországban, és Ausztriában súlyos természeti katasztrófát okozott, de más országokat, Szlovákiát és Magyarországot is érinti.


A drezdai régió katasztrófa sújtotta övezetté vált az elmúlt napokban, az AMD Fab30 gyára a jelek szerint azonban sértetlen marad. "Bár a kiterjedtebb drezdai régió legnagyobb részét érinti a súlyos árvíz, a Fab30 gyár termelése a tervek szerint folyik, a dolgozók pedig példás emberi tartást mutatnak" - mondta Hans Deppe, az AMD drezdai részlegének elnöke. "A gyáregységbe épített rendkívül átfogó védelmi rendszerek, illetve a mukaerő rendkívüli odaadása lehetővé teszi, hogy a termelés a körülmények ellenére is zökkenőmentesen folytatódjon."


Az AMD drezdai egysége saját erőművel rendelkezik, és az árvizek ellenére is elérhető marad a drezdai repülőtéren, illetve Németország nagyforgalmú útjain keresztül. Az árvíz nem veszélyezteti a gyáregységet, mivel az a folyó árterületétől távol, és szintben is egy jóval magasabban fekvő területen helyezkedik el. A társaság szerint a gyár működése akkor sem kerülhet veszélybe, ha a németországi árvízhelyzet esetlegesen még súlyosabbá válna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #3
    Ahogy az első képet elnézem, ott aztán lehet elektromos angolnát tenyészteni! :)


    Ahogy Petőfi írja:
    „Habár felül a gálya, / S alul a víznek árja, / azért a víz az úr!”