Franczy

Jelentős munkaerő leépítés az IBM-nél

Az IBM a napokban hivatalosan bejelentette, hogy a közeljövőben várhatóan mintegy 15600 IBM munkatárs fog utcára kerülni. A cég képviselői elmondták, hogy a legkomolyabb munkaerő leépítésre az IBM különböző szolgáltatásokkal foglalkozó részlegein, valamint a cég mikroelektronikai eszközök fejlesztésével foglalkozó részlegén kell számítani. Az armonki székhelyű mamutvállalat a jelentős munkaerő leépítésre egy a közelmúltban elfogadott új költségtakarékossági direktíva keretein belül kerít sort. A Big Blue-nál egyébként a megszorító intézkedésekre hivatkozva már az idei év elején megkezdték a különböző méretű elbocsátásokat, azonban mindeddig nem lehetett pontosan tudni, hogy az IBM összesen hány alkalmazottjától kíván megválni.

Az IBM az év elején világszerte még több mint 300 ezer munkatárssal rendelkezett, és a cég vezetősége el kívánja érni, hogy ezen munkaerő az év végére legalább 5 százalékkal csökkenjen. Az IBM szóvivői már az idei év elején beszámoltak arról, hogy a cégnél jelentős elbocsátásokra kell számítani, majd ezt követően a második negyedév végén is lehetett arról hallani, hogy a cégnél további munkaerő leépítésekre fog sor kerülni. Az IBM szóvivői a napokban arról adtak számot, hogy a cég vezetői úgy döntöttek, idén egész pontosan 15613 munkahelyet kell megszüntetni az IBM-nél.

Immár tudni lehet, hogy az IBM mikroelektronikai részlegénél dolgozók számát körülbelül 1400-zal kívánják csökkenteni. A mikroelektronikai részlegnél ezen 1400 embernek eddig még csak mintegy 3 százalékát bocsátották el, a további 97 százalékba tartozó munkatársak várhatóan augusztus végén kapják meg felmondólevelüket. A fennmaradó 14213 embert várhatóan az IBM különböző szolgáltatásokkal foglalkozó részlegeitől bocsátják el. Elmondások szerint ezen több mint 14 ezer alkalmazott mintegy 57 százaléka már megkapta felmondólevelét, a többiek pedig legkésőbb szeptember végéig fogják megkapni azokat. A szakértők nagy részét egyébként meglepte az IBM mostani, több mint 15 ezer alkalmazott elbocsátásáról szóló bejelentése, ugyanis a közelmúltban napvilágot látott előrejelzések még arról szóltak, hogy az IBM a legrosszabb esetben mintegy 9 ezer munkatársától fog megválni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!