Franczy

Kirúgták a Sonicblue elnök-vezérigazgatóját

Ken Potashner
A különböző fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Sonicblue képviselői csütörtök este bejelentették, hogy a cég eddigi elnök-vezérigazgatóját kirúgták, helyét pedig a cég eddigi marketing vezetője veszi át. Az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményből kiderül, hogy Ken Potashner, a Sonicblue eddigi elnök-vezérigazgatójának azonnali hatállyal felmondtak, ideiglenesen pedig L. Gregory Ballard, a Sonicblue marketing és termékmenedzsment részlegének eddigi alelnöke lesz a cég elnök-vezérigazgatója. Ballardról röviden annyit érdemes tudni, hogy korábban a grafikuschipek fejlesztésével foglalkozó 3dfx-nek volt az elnök-vezérigazgatója, valamint, hogy csak idén áprilisban csatlakozott a Sonicblue vezetői gárdájához.

L. Gregory Ballard
"A Sonicblue egy számára rendkívül fontos fordulóponthoz érkezett el. Cégünk a közelmúltban sikeresen végrehajtotta a grafikuschip szállító szerepkörből általános fogyasztói elektronikus eszközök gyártója szerepkörbe történő áttérést, most pedig arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a Sonicblue mihamarabb egy jól prosperáló, nagy nyereséget termelő céggé válhasson" - nyilatkozta előléptetése kapcsán Ballard. A Sonicblue-tól viharos sebességgel távozó korábbi elnök-vezérigazgató, Potashner nem kívánta kommentálni az ügyet.

A Sonicblue egyik, magát megnevezni nem kívánó munkatársa azt nyilatkozta, hogy nem igazak azon pletykák, melyek szerint Potashnert azért rúgták ki, mert különböző számlázási szabálytalanságokat követett el. Más források szerint az áll az ügy hátterében, hogy az eddigi vezérigazgató nemrégiben komoly összeütközésbe került a Sonicblue vezetőségével, mégpedig annak kapcsán, hogy Potashner állítólag engedély nélkül nagyobb összegű kölcsönöket adott a cég egyes vezetőségi tagjainak. Potashner egyébként 1998 októbere óta foglalta el a Sonicblue elnök-vezérigazgatói székét, így többek közt az ő nevéhez fűződik, hogy a korábban S3 nevet viselt cég 2000 novemberében Sonicblue-ra változtatta nevét. A Sonicblue-tól egyébként az elmúlt hónapokban több vezető beosztású munkatársat kirúgtak már, így sokakat nem lepett meg a mostani bejelentés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #5
    Akárki akármit mond, ez Csak a Mulder lehet ;)
  • Lacc #1
    Jóképű srác ez a Ken :DDD