Franczy

X-ecuter: újabb illegális chip az Xbox-hoz

A napokban egy olyan újabb, úgynevezett Xbox modifikációs chip került forgalomba, mely a Microsoft elsőgenerációs játékkonzolja esetében többek közt az illegális módon lemásolt játékszoftverek használatát is lehetővé teszi. Történt mindez azt követően, hogy az ilyen és hasonló jellegű termékek ellen nemrégiben nagyon komoly támadást indítottak a hardvergyártók.

A most megjelent legújabb Xbox modifikációs chiphez hasonló eszközöket tipikusan a feketepiacon lehet megvásárolni, és a felhasználóknak a kisebb-nagyobb összeg kiperkálását követően lényegében nincs más teendőjük, mint hogy beforrasszák a játékkonzol alaplapjára a chipet. Miután erre sor került, a módosított chip képes a játékgép integrált védelmi rendszerének kiiktatására, vagyis a törvénytelen utakra tévedt játékosoknak ettől kezdve lehetőségük nyílik arra, hogy a boltban legális módon vásárolt játékszoftverek mellett illegális módon másolt, sok esetben illegálisan importált játékokkal is játszanak.


A piacon most felbukkant legújabb Xbox modifikációs chip a keresztségben az X-ecuter nevet kapta, és szakértők szerint sokkal fejlettebb elődeinél. Az X-ecuter esetében komoly előrelépésnek számít például, hogy míg a korábban megjelent hasonló kategóriás chipeket húsz ponton kellett ráforrasztani az Xbox konzolban található alaplapra, addig az X-ecutert már csak kilenc ponton kell forrasztgatni, vagyis a felhasználók dolga ily módon egyszerűbbé vált.

Ugyancsak említésre méltó, hogy az X-ecutert a fejlesztők ellátták egy kapcsolóval, melynek segítségével a chipet ki-be lehet kapcsolgatni. Ez abból a szempontból fontos, hogy az eddigiekben sokan azért nem mertek hasonló chipeket alkalmazni, mert attól féltek, hogy a Microsoft közeljövőben induló online szolgáltatása, az Xbox Live detektálni fogja a trükkös chipekkel szerelt Xbox konzolokat. A Microsoft egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban egyébként nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az Xbox Live szolgáltatás nem tartalmaz majd olyan diagnosztikai megoldásokat, melyek alkalmasak lennének a speciális chipekkel felszerelt Xbox-ok azonosítására, azonban tény, hogy a Microsoft az új szolgáltatást olyan biztonsági megoldásokkal kívánja felvértezni, mely elejét veszi majd mindennemű csalásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lazarus #8
    ki a halaal akar GCt hackelni?
  • Robykee #4
    http://www.lik-sang.com
  • Laalee #3
    vagy a kutya sem akarja... mert minek... akit erdekel a gc az kb 13 eves lehet, az meg ugysem tudna megcsinalni :D
  • CSOCSO #2
    mivan GC-t ennyire nehéz Hackelni? talán a NIntendo érti a dolgát?:) hát igen nem oylan kezdők mint a sony vagy a microsoft:)
  • envagyok #1
    Engem az erdekelne a legkobban,hogy hol a feszkes feneben lehetne ezt megvenni,mert be meg beforrasztanam en is,de akarkit kerdezek senki sem tud semmit.