Franczy

Linux és pengeszerverek várhatók a Suntól

A Sun Microsystems különböző források szerint még ebben hónapban fontos low-end kategóriás szerver újdonságokat fog bemutatni, így például tudni lehet, hogy a cég még augusztusban le kívánja rántani a leplet első szuper-vékony blade, azaz penge termékeiről, valamint első olyan számítógépeiről, melyek esetében az operációs rendszer szerepét a nyílt forrású Linux tölti be. A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű számítógépgyártó cég esetében a vadonatúj pengeszerverek bemutatása tulajdonképpen egyszerű termékskála-bővítésnek vehető, azonban ennél sokkal nagyobb jelentősséggel bír, hogy hamarosan olyan Sun számítógépek is kaphatók lesznek, melyek nem a cég saját fejlesztésű Solaris operációs rendszerét használják, hanem a világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Linuxra épülnek.

A Sun Microsystems vadonatúj pengeszervereit a várakozások szerint maga Scott McNealy, a cég vezérigazgatója fogja bemutatni augusztus 12-én, San Franciscóban, majd ezt követően augusztus 13-án, a LinuxWorld Conference and Expo keretein belül várhatóan ugyancsak McNealy rántja majd le a leplet a Sun Microsystems első Linux operációs rendszerrel ellátott számítógépes rendszereiről.

Szakértők szerint a Sun Microsystems számára mind az új szuper-vékony pengeszerverek, mind a Linuxos rendszerek bemutatása rendkívüli fontossággal bír a tekintetben, hogy a Sun Microsystems továbbra is helyt tudjon állni az Intel, a Microsoft és egyéb hasonló mamutcégek ellen folytatott konkurenciaharcban. A Linux operációs rendszer egyébként a közelmúltban egyre több fejtörést okozott a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoftnak, azonban hasonló gondokat okozott a Sun Microsystems-nek is, ugyanis a Linux-szal szerelt számítógépek forgalmazásával foglalkozó cégek nem titkoltan káros hatást gyakoroltak a Sun Microsystems low-end kategóriás szerverekkel kapcsolatos eladási mutatóira.

Mint ismeretes, a pengeszerverek a szerverpiac újoncai, mely újoncokra azonban szinte napról napra egyre nagyobb figyelem összpontosul. A pengeszerverek divatját lényegében az RLX Technologies nevezetű cég indította el, mely cég kis helyfoglalású, nagy teljesítményű és kiváló ár/teljesítmény mutatójú pengeszerverei rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert. A nagy számítógépgyártó cégek közül a Hewlett-Packard nemrégiben mutatta be első pengeszervereit, ősszel pedig többek közt az IBM és a Dell Computer is be fog szállni ebbe a piaci szegmensbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!