Franczy

Plextor CD-R PX-W4824A CD-író

A CD-írók piacán az elmúlt években méltán komoly hírnévre szert tett Plextor különböző források szerint hamarosan piacra kívánja dobni CD-R PX-W4824A típusjelzésű CD-RW meghajtó újdonságát, melynek beszédes elnevezéséből könnyedén kikövetkeztethető, hogy egy a CD-R lemezek írására maximálisan negyvennyolcszoros sebességgel, az újraírható lemezek írására pedig maximálisan huszonnégyszeres sebességgel képes eszközről van szó. A Plextor újdonsága 4 MB-os pufferrel fog rendelkezni, ezenkívül pedig esetében olyan, immár jól ismert technológiákkal találkozhatunk majd, mint például a BURN-Proof, a VariRec, vagy a PoweRec.

Figyelemre méltó, hogy a CD-R PX-W4824A lesz az első olyan Plextor gyártmányú CD-író, mely gyorsabban lesz képes a CD-R lemezek írására, mint azok olvasására, ugyanis míg az újdonság CAV módban maximálisan negyvennyolcszoros sebességgel égeti majd a CD-R lemezeket, addig azokat legfeljebb negyvenszeres sebességgel lesz képes olvasni, ugyancsak CAV módban. Az igazsághoz tartozik egyébként, hogy a Plextor újdonsága egy úgynevezett speciális Turbo üzemmódban akár negyvennyolcszoros sebességgel is képes lesz a belehelyezett lemezek olvasására. A Plextor CD-R PX-W4824A ára egyelőre nem ismeretes, azt azonban már most tudni lehet, hogy várhatóan szeptember második felében vagy október elején kerül majd a számítástechnikai kereskedések polcaira.

A Plextor CD-R PX-W4824A CAV módban negyvennyolcszoros sebességgel lesz képes a CD-R lemezek égetésére, P-CAV módban negyvenszeres, harminckétszeres és huszonnégyszeres sebességgel írja majd a belehelyezett lemezeket, CLV módban pedig hússzoros, tizenhatszoros, nyolcszoros, illetve négyszeres írási sebességgel fog majd dolgozni. A Plextor újdonsága ezenkívül P-CAV üzemmódban huszonnégyszeres sebességgel, CLV módban pedig tizenhatszoros, tízszeres és négyszeres sebességgel lesz képes a CD-RW lemezek írására. Az E-IDE (ATAPI-4) interfészes Plextor CD-író lényegében az összes CD szabvánnyal kompatibilis lesz, és az ígéretek szerint akár 94 perc 55 másodpercnyi anyagot is képes lesz felírni egy-egy lemezre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • crx #12
    Plextor a király ugy látcik most már bejőtt neki ugyan ezelőtt 10 ével is rájuk esküdtem és most is.
  • Pheel #10
    Miért ne? Úgysem ugyanazzal írsz, amivel olvasol egyidőben.
  • Pheel #8
    A sebesség növekedése nem hozza magával az írás idejének ugyanolyan sebességű csökkenését, mert csak a lemez szélén lehet ennyivel írni.
  • JZO #6
    nyam nyam... Plextor az ISTEN !
  • Gabest #2
    Valami olyasmit, hogy állandó szögsebességgel forog-e a cd, vagy a spirál felett megy-e a fej ugyanolyan gyorsan mindenhol.