JohnnyCage

Megjelent a SiS első RDRAM chipkészlete

A tajvani chipsetgyártó szerdán dobta piacra az első olyan Rambus DRAM támogatású chipkészletet, amelyet nem a chipóriás Intel készített.

A Silicon Integrated Systems (SiS) új SiSR658 típusjelű Pentium 4 chipkészlete a nagyteljesítményű szerverekhez és munkaállomásokhoz készült. Ennek megfelelően a megoldás 800, illetve 1066 MHz-es Rambus DRAM támogatása a jelenlegi legnagyobb memória sávszélességet biztosítja a Pentium 4 processzor felé. A tajvani gyártó úgy véli, új megoldása 50 - 100 százalékkal biztosít nagyobb memória sávszélességet, mint a rivális DDR-SDRAM -alapú megoldások.

A SiS a SiSR658-as chipkészlettel az első olyan - Intelen kívüli - társaság, amely Rambus DRAM-alapú alaplapi chipkészletet ad ki. A rivális ALI Corp., nVidia Corp., ATI Technologies, és VIA Technologies cégek nem támogatják a megoldást.

- A SiSR658 chipset azok igényeihez készült, akik hatékony többfeladatos működést, illetve maximális teljesítményt igényelnek - mondta Alex Wu, a SiS Integrált Eszközök divíziójának igazgatója. - Az RDRAM memóriával ellátott rendszerek biztosítják a legnagyobb teljesítményt - mondta Wu. - Ez a teljesítménybeli fölény még nyilvánvalóbbá fog válni, ahogy a processzorok órajele 3 GHz fölé emelkedik - tette hozzá.

A SiSR658 az első kétcsatornás PC1066 (1066 MHz) RDRAM támogatású chipkészlet, amely rugalmas kialakítása miatt támogatja az egycsatornás memóriamodul konfigurációt, és legfeljebb 4 GByte memória beépítését. A MuTIOL technológiának köszönhetően a Northbridge és Southbridge chipek közötti adatkommunikáció 1 Gbit/s sebességen folyik.

A megoldás 1066/800 MHz-es RDRAM, AGP 8X, 6 PCI, illetve 6 USB 2.0/1.1 támogatást ígér, 5.1 csatornás AC '97 2.2 audiórendszert, 10/100 Mbit Ethernet vezérlőt, Home PNA 2.0-t, valamint kétcsatornás ATA 133/100/66 IDE vezérlőt tartalmaz. A chipkészlet áráról egyelőre nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #8
    a probléma nem a DDRmemória sebessége, hanem az FSB sebessége. csak azért, mert te most akár DDR400as modulokat is tehetnél a gépedbe, az nagymértékben szarna rá, mert a 133 Mhz-es(DDR266) FSB a korlát, és nem a memória. ha nem emelnek FSBt, akkor a rambus szart sem ér.
  • Laci73 #7
    "Talán egyszer AMD platformon is lesz RAMBUS ???"
    Nem ártana.
    A Hammer processzorokat a hagyományos 333-as DDR már nem tudja kiszolgálni, a DDR II éppen elég, igazi tartaléka a RDRam-nak van (jövőre már 11 Gb/s átvitellel)
  • Herot #3
    esetleg grafikus munkallomasokhoz is jo ,
    es szegeny tervezo man hadd hallgasson zenet hatha jobb dolgkat tervez