JohnnyCage

Fellendültek a szoftvereladások az első félévben

A szoftverek globális eladásai az idei első félévben a gyengélkedő PC piac ellenére is jelentős növekedést mutattak az elmúlt év azonos időszakához képest, áll egy szerdán kiadott jelentésben.

Az év első fele tradícionálisan gyenge szokott lenni, legalábbis ami a számítógépes szoftverek eladásait illeti. Az idei első félév azonban 3 milliárd dolláros összbevétellel, vagyis 2001 első feléhez képest 5 százalékos növekedéssel zárult, állítja az NPDTechworld piackutató cég. Az üzleti-, illetve játékszoftverek eladásai különösen erősek voltak az időszakban.

A Microsoft Windows XP, az Apple Computer MacOS-X, és egyéb operációs rendszerek, valamint a különféle antivírus megoldások jelentősen elősegítették az üzleti szoftverek kategóriájának 9 százalékos növekedését, amely 1,5 milliárd dolláros összbevételt jelent. - Az új operációs rendszerek ígéretes szolgáltatásaikkal rávették a felhasználókat a frissítésre - mondta Steve Koenig, az NPDTechworld vezető, szoftverekkel foglalkozó elemzője. - Az Internet, különösen a broadband hozzáférések terjedése az amerikai háztartásokban elősegítette az antivírus szoftverek előrelépését a "nem árt" kategóriából a "muszáj lennie" csoportba - tette hozzá a szakértő.

Az operációs rendszerek eladásaiból származó bevételek 40, az antivírus szoftverekből eredő eladások pedig 70 százalékkal emelkedtek az időszakban. A PC játékszoftverek eladásai az első félévben meghaladták a 600 millió dolláros összbevételt, amelyre korábban nem volt példa, és amely 2001 első félévéhez képest több, mint 20 millió dolláros növekedés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Herot #1
    koszonhetoen a microsoft megvaltozott liszensz politikajanak
    vedd meg vagy bunos vagy :((