JohnnyCage

Kinevezte csődbiztosait a WorldCom

Az Egyesült Államok második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, amely a napokban csődvédelemért folyamodott, két vezetőt nevezett meg hétfőn, akik a társaság átszervezéséért, illetve a pénzügyi helyzet stabilizálásáért lesznek felelősek.

A WorldCom, mint ismeretes, a közelmúltban a világ legnagyobb csődvédelmi kérvényét nyújtotta be egy több, mint 4 milliárd dolláros elszámolási botrányt követően. A társaság hétfőn kinevezte csődbiztosait.

Az egyik csődbiztos Gregory Rayburn lesz, mint átszervezési vezető, a másik pedig John Dubel, aki a pénzügyi igazgató helyét veszi át. Mindkét újonnan kinevezett csődbiztos az AlixPartners vállalat átszervezési társaság szakértője.

Az új vezetők a WorldCom átszervezését fogják irányítani, beleértve a hitelezőkkel való kapcsolattartást, az egyes lehetőségek kiértékelését, és a pénzügyi helyzet elemzését is. A két csődbiztos feladata lesz emellett a szükséges információk tulajdonosokhoz való eljuttatása, valamint a társaság központi tevékenységéhez szervesen nem kapcsolódó tulajdonok értékesítésének felügyelete is. Mindkét vezető a WorldCom vezérigazgatójának, John Sidgmore-nak fog jelenteni. A kinevezést egyébként a közeljövőben még jóvá kell hagynia a csődbíróságnak.

A Detroit-i központú, korábban Jay Alix & Associates néven ismert AlixPartners a közelmúltban többek között a csődbe jutott Kmart áruházlánc átszervezését végezte. Rayburn 2000 augusztusában csatlakozott a társasághoz, és legutóbb a Sunterra sikeres átszervezését hajtotta végre. Dubel idén lépett be az AlixPartners-hez, korábban saját átszervezési társaságát vezette, és a CellNet Data Systems átszervezési vezetője volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!