JohnnyCage

Új e-mail szolgáltatást keresnek a csalódott Mac felhasználók

Az Apple Computer terve, miszerint a társaság előfizetőssé alakítja Mac.com e-mail szolgáltatását, óriási csalódást váltott ki a felhasználókban, akik így más alternatívák után kezdtek kutatni.

Bár a felhasználók még petíciót is benyújtottak az Apple Computernek, a társaság szeptember végén megszünteti ingyenes e-mail szolgáltatását. A Mac.com jelenlegi felhasználói közül most a legtöbben olcsóbb alternatívát keresnek, mielőtt a társaság leállítja az ingyenes megoldást.

"Azért vagyok a leginkább mérges, mert amikor megvásároltam az operációs rendszert, úgy gondoltam, ezt a szolgáltatást is megkaptam hozzá" - mondta Paul Causey szoftverfejlesztő, aki azóta már regisztrálta magát a Yahoo ingyenes e-mail szolgáltatására.


Az Apple valójában sosem állíotta, hogy az e-mail postafiókok örökké ingyenesek lesznek, a legtöbb felhasználót azonban váratlanul érte a döntés, és cseppet sem örült neki. A Mac.com e-mail rendszere egyébként a jövőben a 99 dolláros éves előfizetési díjú .Mac szolgáltatás része lesz.

Bár a legtöbben a Yahoo.com, illetve a Microsoft MSN szolgáltatására térnek át, azok számára is van választás, akik a Mac világban szeretnék tartani postafiókjukat. A MacOSX.com közösségi weboldal például évi 10 dollárért 5 MByte-os e-mail tárhelyet biztosít, évi 25 dollárért pedig akár 50 MByte is rendelkezésre áll a postafióknak.

Scott William, a MacOSX.com alapítója elmondta, azért döntöttek az e-mail szolgáltatás beindítása mellett, mert az Apple új stratégiája komoly visszhangot váltott ki, és megoldást szeretnének nyújtani azon felhasználók számára, akik csak e-mail szolgáltatást szeretnének, és nem akarják az egész .Mac csomagot fizetni.

A vezető szerint a 99 dolláros éves díj nem sok egy antivírus szoftvert, tárhelyet, web hostingot, és egyéb szolgáltatásokat kínáló csomagért, de vannak akik csak egy e-mail postafiókot szeretnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #7
    Jajj, én is úgy sajnálom magam....
  • Yfel #5
    milyen igaz... www.apple.com/switch

    Menekülttábor idiótáknak... legalábbis így állítják be a reklámok a Mac felhasználókat :)))
  • pascal #2
    .Mac? Ez nem véletlen a .NET mintájára készül? :)
  • Yfel #1
    Egyik monopóliumtól menekülni és egy másiknál kikötni elég szar lehet :)