Franczy

Kapható a FreeCharge

"Szia! Ne zavarjon, ha esetleg lihegek, ugyanis éppen a mobiltelefon generátorának karját tekergetem" - lehet, hogy a jövőben egyre többször lehet majd ilyen és ehhez hasonló szövegeket hallani egy-egy mobiltelefonáló emberkétől? Elképzelhető, az mindenesetre tény, hogy a világ vezető mobiltelefongyártói közé tartozó Motorola cég képviselői a napokban az Egyesült Királyságban bejelentették azt a FreeCharge névre keresztelt parányi eszközt, melynek karját tekergetve fel lehet tölteni a rácsatlakoztatott mobiltelefon lemerült akkumulátorát, vagyis lemerült mobiltelefonjainkkal a jövőben már nem feltétlenül kell felkeresnünk a hozzánk legközelebb eső hálózati csatlakozót. A FreeCharge ára 59,99 font, azaz mintegy 23000 forint.


A bejelentés kapcsán többek közt fény derült arra is, hogy a FreeCharge nevezetű eszközt a Motorola és a Freeplay Energy Group fejlesztőmérnökei közösen fejlesztették ki, mely utóbbi cég eddig elsősorban a tekerős generátorral szerelt rádiós készülékeiről volt ismeretes. Páran talán emlékeznek arra, hogy a FreeCharge-ot a Motorola hivatalosan már jó pár hónappal ezelőtt bejelentette, azonban az eszköz mindeddig nem volt megvásárolható, mostantól azonban a világ számos országában, így többek közt az Egyesült Királyságban is megvásárolható a szokatlan újdonság. A FreeCharge egyébként jelen pillanatban csak és kizárólag Motorola gyártmányú mobiltelefonok akkumulátorainak izomerő segítségével történő feltöltésére alkalmas, azonban a Freeplay Energy Group munkatársai a mostani bejelentés kapcsán ígéretet tettek arra, hogy szeptemberben forgalomba fog kerülni egy olyan speciális adapter, mely alkalmassá teszi a FreeCharge-ot a finn Nokia cég mobiltelefonjaival történő együttműködésre. A Freeplay Energy Group ezenkívül állítólag számos más gyártó mobiltelefonjaihoz fejleszt FreeCharge adaptereket, melyek várhatóan ugyancsak hamarosan forgalomba fognak kerülni.

Rory Stear, a Freeplay Energy Group elnök-vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy cége rendkívül fontosnak tartja, hogy a FreeCharge-hoz hasonló eszközök a mobiltelefonok piacának meghódítását követően a kéziszámítógépek és sok egyéb hordozható eszköz piacát is meghódítsák. Stear elárulta, hogy a cégnél gőzerővel fejlesztik a FreeCharge hordozható számítógépekhez illeszkedő nagyobb teljesítményű változatát, melyet már nem kézzel, hanem lábbal kell majd hajtani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tompi #15
    Egy masik hiroldalrol ollozva:
    "Zöld lámpa gyullad ki a készüléken, ha elég gyorsan – 100-as percenkénti fordulatszámmal - tekersz. Negyvenöt másodperc kitartó fizikai munkával elért töltés elég 4-6 perces beszélgetésre vagy több órás készenléti állapotra. 35 perces tekerés kell a teljes feltöltéshez. "
  • Long_Gun #14
    23ezerért veszek 2 aksit, sátortáborba meg ne zavarjon anyám se :)
  • Simon Templar #12
    A Motorola site-on azt írják, hogy 45 másodperces tekerés elég 2-5 perces beszélgetésre vagy néhány óra készenléti időre.
    Amúgy az eszközt kiválóan lehet használni ha az ember olyan helyre megy mondjuk sátortáborozni ahol a közelben (s távolban) nincs hálózati feszültség.
  • NaNa #10
    Elektronikai szakemberek segítsétek!
    Ha a hálózati adpterről a mobilom kb 4 óra alatt töltődik fel, akkor ezzel a kis "izé"-vel mennyit kell tekernem???? :)
  • Lacc #1
    És mi kerül ezen 23000 Ft-ba?