Franczy

A Microsoft jól zárta a 2002-es üzleti évet

A Microsoft képviselői a napokban arról számoltak be, hogy a szoftvercég forgalma a negyedik üzleti negyedévben mintegy 10 százalékkal növekedett, ami elsősorban annak tudható be, hogy a cég legújabb operációs rendszere, a Windows XP felettébb kelendő, valamint, hogy a szakmai körökben sok vita alapját képező vállalati szoftverlicencelési projekt sikerrel járt. A redmondi székhelyű cég által a napokban közölt adatok szerint a Microsoft nyeresége az utolsó negyedévben 1,53 milliárd dollár volt, ami részvényenként mintegy 28 centes nyereséget jelent. Emlékezetes, hogy a Microsoft a tavalyi esztendő hasonló időszakában csak 66 millió dollár nyereséget regisztrálhatott, ami egyébként mindössze 1 centes részvényenkénti nyereséget jelentett. A 2002-es teljes üzleti évben a Microsoft profitja 7,83 milliárd dollár volt, összehasonlításképp a cég tavalyi nyeresége még több mint 11,72 milliárd dollárt tett ki. Ezen üzleti negyedévek egyébként köztudottan június 30-án értek véget.

A Microsoft munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy leszámítva egy egyszeri 806 millió dolláros befektetési költséget, a Microsoft negyedik üzleti negyedévre számított nyeresége már meghaladja a 2,87 milliárd dollárt, ami részvényenként 43 centes profitot jelent. Ugyanezen feltétel mellett a szoftvercég a 2002-es üzleti évben 11,91 milliárd dolláros nyereséget, azaz 1,94 dolláros részvényenkénti nyereséget regisztrált. Pénzügyi szakértők egyébként a negyedik negyedévre korábban részvényenként mintegy 43 centes profitot jeleztek előre, éves szinten pedig 1,83 dolláros részvényenkénti nyereség állt az előrejelzésekben.

A Microsoft képviselői többek közt arról is beszámoltak, hogy míg a cég a tavalyi év negyedik üzleti negyedévében még "csak" 6,58 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, addig a legutóbbi negyedévben már mintegy 7,25 milliárd dollár volt a cég forgalma, ami közel 10 százalékos növekedést jelent. Az éves forgalmi adatokat tekintve elmondható, hogy a Microsoft 2001-es, mintegy 25,3 milliárd dolláros forgalmával szemben egy mintegy 28,37 milliárd dolláros 2002-es forgalom áll szemben, vagyis nem lehet kétséges: a Microsoft a 2002-es üzleti évet mindenképpen jó eredménnyel zárta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #43
    Fideszesség lerítt. Lerítt abból amit mondtál a szorgalomról, meg nememléxemmármiről (bocs, de nem fogom visszakeresni, mert egyrészt lusta vagyok, másrészről Téged bőven elég egyszer elolvasni) IMHO a Microfos ugy csalt, lopott, hazudott, ahogy bírt, negatív kampányt folytatott. Ne mond nekem azt, hogy mindent a szorgalmukkal értek el! A kemény munkával (bár mondjuk ez igaz lehet - egy lejárató kamopány is munka)

    Most olvasom itt alattam, hogy USA-ban élsz, soha nem éltél Mo-n. Kicsit se? Mert ehhez képest nagyon "beszéled" a nyelvet. Most már értem azt is miért írsz ilyeneket. Azt hiszem néha kissé naiv vagy, vagy legalábbis annak tűnsz. Politikába inkább ne menjünk bele, mert távolról minen más, mint innen közelről, én pl. aaz mszp-t republikánus (némi baloldali skizóval - mert ezt itthon elvárják) pártnak tartom, míg a fidesz inkább baloldali (leninista eszmék, bolsevik stílus, erős központosító állam - ez nem jobboldali!)
    Nem rossz - nálatok ott evvel gondolom jól meg lehet élni, itt nem feltétlenül, felső management igen, de aztán annyi, alkalmazottként szart se érsz el, ezért is akarok saját lábra állni, ha már keresek vmi pénzt azt ne másnak, hanem magamnak keressem.
    Mást gondolni: lehetett. amikor én kis agyam eszmélt akkor már igen :) 85 után
    Végül Microsoft: nagy cégek szeretik előnybe helyezni még akkor is, ha van a piacon jobb. Ez ua. mint az AMD vs Intel. AMD is van olyan jó, sőt jóval olcsóbb is, mindez eaonban cseppet sem számít.
    Végezetül: lehet hogy a Microsoft sokat ett az iparág, a számítástechnika fejlődéséért, de sokakat elsorvasztott maga mellett. És a Microsoft sem lesz örök életü, elkényelmesedhet odafenn nagy magányában, nyugdijba mehet Bill Gates, magyarán: az egész világon egy monopóliumot fenntartani képtelenség. Ha mégis sikerül, nem hiszem, hogy szép világ jön.
    Eszembe jutott egy utolsó gondolat (csak egy kis plusz adalék) Ugye nálunk három mobiltelefon társaság van. Egy kicsi (Vodafon) és két régi: Pannon, Westel. Ugyan lehetséges, hogy a Westelnek néha kedvezőbb ajánlatai vannak, hogy sokkal több az előfizetője mint a Pannonnak, én mégsem fogok Westel előfizető lenni, mivel a Westel a Matávé, és a Matáv jelenleg monopolhelyzetben van Magyarországon. tehát én nem leszek bégető birka, és nem fogok beállni a tömegbe, és támogatni egy monopolhelyzetben lévő céget. Tehát a Microsoftot sem (arról nem beszélve, hogy nem adok pénzt olyan termékért, amelyben szinte semmi ellenszolgáltatás nincs, feleősséget nem vállalnak semmiért, stb. ez így nem term,ék. de jelenleg megtehetik. a userek meg fizessenek, és fogják be a szájukat. usereknek ma, a Microsofttal szemben semmi joguk nincs, csupan kötelezettségük)
  • mir #34
    nem feltétlenül fideszes.. csak primitív(habár a kettő nem zárja ki egymást...sőt!)
  • mir #33
    nem feltétlenül fideszes.. csak primitív(habák a kettő nem zárja ki egymást...sőt!)
  • Mike #32
    Enterprise Te olyan szinten vagy nyalógép, hogy már fáj. Nem vagy Te fideszes? Azok gondolkodnak ilyen egysíkúan. Nem mondom, hogy gondold végig amit leírsz, mert úgysem értenéd mi a baj. A hajam égnek áll.
  • Pheel #19
    Én ezt egyáltalán nem érzem óvodás szintűnek. Azt sokkal inkább, hogy szerinted mindenki, aki monopolhelyzetbe kerül(t), az csal(t).
  • Pheel #15
    Szerintem téged az zavar, hogy te nem vagy jó időben és helyen. Tipikus róka meg a szőlő esete.
  • Laci73 #11
    Dolgozik???????? De jó hogy sosem loptak mástól, de jó hogy élni hagynak másokat, de jó hogy nem terpeszkednek...ne haragudj, de Te hol élsz kedves Enterprise?
  • Pheel #9
    Azért az Intelnek volt néhány elég kapkodó lépése az utóbbi években...
  • mikike #8

    pedig már izgultam, hogy veszteségesek lesznek mint a matáv
  • Lammer #6
    "A Microsoft jól zárta a 2002-es üzleti évet"

    Hát mér nem zárná jól?!
    A qrva annyukat!