Franczy

Új hordozható CD-író az AOpentől

A kiváló minőségű termékeiről híres AOpen képviselői a napokban bejelentették a cég legújabb termékét, mely ez esetben nem más, mint egy USB 2.0 interfészes, hordozható CD-író. Az AOpen EHW-4048U típusjelzésű újdonság akár negyvenszeres sebességgel is képes a belehelyezett CD-R lemezek megírására, amiben természetesen nem kis szerepe van az USB 2.0 interfésznek, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó a készülék tizenkétszeres újraírási sebessége, valamint, hogy a CD-ket maximálisan negyvennyolcszoros sebességgel képes olvasni. Ugyancsak figyelemre méltó, hogy az AOpen vadonatúj hordozható CD-írója mindössze 169 dollárba, azaz megközelítőleg 41 ezer forintba kerül, persze elképzelhető, hogy mire elér kis hazánkba, némileg magasabb lesz az ára.

Az AOpen képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az EHW-4048U típusjelzésű, USB 2.0 interfészes CD-RW meghajtó legfontosabb erényei közé nemcsak a rendkívül nagy írási sebesség, és a hordozhatóság tartozik, hanem többek közt az elsőrangú megbízhatóság, valamint az egyben divatos és elegáns megjelenés is. A 650 MB kapacitású CD-R lemezek megírásával alig három perc alatt végző CD író ezenkívül lényegében pillanatok alatt, egyszerűen üzembe helyezhető, és szinte minden CD formátum írásával és olvasásával könnyedén elboldogul.


Az AOpen az EHW-4048U típusú CD író esetében továbbfejlesztett túlhevülés elleni technológiát, valamint az úgynevezett OPC (Optimum Power Control) technikát veti be annak érdekében, hogy a CD-k égetése a legjobb minőségben történhessen meg. Az OPC rendszer a CD-írási folyamat közben folyamatosan figyelemmel kíséri a különböző jelszinteket, és amennyiben szükséges, akkor képes a lézerfény erejének megfelelő mértékben történő utánállítására.

A rendkívül kellemetlen buffer underrun jelenség elkerülésére az AOpen az úgynevezett Just Link technológiát alkalmazza. Ezen, a BURN-Proof-hoz hasonlatos technológia segítségével elkerülhetők a buffer underrun jelenségek, vagyis amikor az adatfolyam megszakadása miatt a CD-írás folyamata megáll, és így az adott lemez tönkremegy. Amikor kiürül az adatpuffer, a lézer kikapcsol, és amikor újra stabil az adatfolyam, akkor az írás nagyon pontosan az adott kikapcsolási pozíciótól folytatódik. Az AOpen-féle Just Link technológia egyébként mindössze 2 mikronos kihagyásokat hagy a lemezeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!