JohnnyCage

Freestyle helyett Windows XP Media Center Edition

A szoftveróriás Microsoft kedden bejelentette a Windows XP operációs rendszer korábban Freestyle kódnéven futó, otthoni szórakoztatóközpontokba szánt változatának hivatalos nevét, amely nem más, mint Windows XP Media Center Edition.

Az új Windows XP változat várhatóan a karácsonyi szezonban jelenik meg az új PC-ken, illetve egyes PC hibrideken, közölte a Microsoft. Mint korábban beszámoltunk róla, a Windows XP média változata az otthonok szórakoztatóelekronikai eszközeit fogja összekapcsolni, lehetővé téve az egyes készülékek egyetlen központi rendszerről való irányítását, illetve számos egyéb alkalmazást.

A Windows XP Media Center Edition-nel ötre gyarapodik a Windows XP verziók száma. A Windows XP Home Edition otthoni alkalmazásra kapható, a Windows XP Professional verzió vállalatoknak készült, a Windows XP Tablet PC nevének megfelelően a Tablet PC eszközökbe és notebookokba való, a Windows XP Embedded pedig a beágyazott alkalmazásokhoz készült.

A Windows XP Media Center Edition-t a felhasználók nem tudják majd utólag megvásárolni meglévő PC-ikre. A célnak megfelelően kialakított, új felhasználói felülettel, távirányítási lehetőséggel, illetve további újdonságokkal kibővített megoldás ugyanis csak új számítógépekkel lesz kapható. A Freestyle PC-k digitális szórakoztatóközpontként csakúgy használhatók lesznek, mint hétköznapi számítógépként.

"A felhasználók nem bocsátanak meg, különösképpen, ha egy új elképzelést megvalósító megoldásról van szó" - mondta Jodie Cadiuex, a Windows Media Center Edition marketingmenedzsere. "Ha elsőre nem fog megfelelően működni, jó ideig nem fognak majd foglalkozni vele. Úgy éreztük, csak akkor lehet valóban pozitív a felhasználói élmény, ha új számítógép vásárlásával van egybekötve."

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • killahdog #9
    persze és az uj gépre miröl telepitik ? cd röl :) és azt a cd-t megjelenés elött már egy hónappal nem lehet majd letölteni ? :) hááááááát peeeeeeeeeeersze :)
  • Pheel #4
    Miért lenne megtévesztő? Totál más szó. Ráadásul pont ezt a nevet cserélték most le.
  • Laci73 #3
    A freestyle ugye az nem az ingyenes freeware? Alig megtévesztő...