JohnnyCage

A riválisok javítják a Dell Computer kilátásait

A Dell csütörtökön pozitív irányban módosított második negyedéves előjelzésén, mivel a társaság a vezetők szerint folyamatosan piaci részesedést szerez a riválisoktól.

Egy válságban lévő, botladozó piacon jelentős növekedést elérni nem könnyű feladat. A Dell Computer a jelek szerint azonban megtalálta a receptet. A társaság, amely tavaly megszerete a világ legnagyobb számítógépgyártójának címét, és a Hewlett-Packard, illetve Compaq Computer cégek közelmúltbeli egyesüléséig meg is őrizte azt, megállíthatatlanul tör előre, miközben a riválisok rendre botladoznak.

A társaság augusztus 2-ával véget érő költségvetési negyedévében eléri a 8,3 milliárd dolláros bevételt, ami 9 százalékkal jobb a tavalyi második negyedév eredményénél, és részvényenként 19 cent nyereséget jelent. A Dell május 16-ai előjelzése szerint a társaság korábban 8,2 milliárd dollár bevételre, és részvényenként 18 cent nyereségre számított.

"A Dell úgy véli, folyamatosan piaci részesedést szerez az egyébként gyengélkedő piacon" - áll a társaság közleményében. A PC gyártó közleménye szerint az erős második negyedév "elsősorban az oktatási-, fogyasztói-, és kormány szegmensekben elért jó eredménynek köszönhető." A Dell optimista előjelzése egyébként számos IT óriáscég profitfigyelmeztetését követte. A társaság végleges második negyedévi eredményei augusztus 15-én derülnek ki.

Andrew Neff, a Bear Stearns elemzője szerint a Dell emelkedő profitrátája és piaci részesedése igen erős nyomást gyakorol a konkurenciára. Elmondása szerint az Apple Computer a Dell előrelépése következtében folyamatosan veszít helyzetéből az oktatási piacon, amely utóbbi társaság növekvő profitrátája miatt ezzel egyidőben könnyen árnyomást gyakorolhat a Gateway-re, illetve riválisaira a fogyasztói szegmensben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!