Franczy

A MIPS Technologies megindult a lejtőn lefelé

A MIPS Technologies képviselői a napokban bejelentették, hogy a június 30-án véget ért negyedik üzleti negyedévben a cég forgalma és nyeresége egyaránt jóval alulmúlta a korábbi várakozásokat. Szakértők szerint a MIPS Technologies-nek a jövőben sem lesz könnyű dolga, és az előrejelzések azt mutatják, hogy a fokozódó konkurenciaharc következtében a cég szépen lassan veszíteni fog piaci részesedéséből. A MIPS Technologies képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég negyedik negyedéves forgalma mindössze 10 millió dollárra tehető, valamint arról is beszámoltak, hogy a MIPS részvények értéke az elmúlt három hónapban 9-10 centtel csökkent. A MIPS Technologies az elmúlt esztendő hasonló időszakában még 17,6 millió dolláros forgalmat regisztrálhatott, azonban már ez a forgalom is mintegy 21 százalékos visszaesést jelentett a cég 2000. évi negyedik negyedéves forgalmi adataihoz képest, vagyis elmondható, hogy a MIPS Technologies egyre jobban összezsugorodik.

"A negyedik negyedéves eredményeink messze elmaradnak a korábbi előrejelzésektől, és ez komoly csalódást jelent számunkra. A korábbi várakozásokat jelentős mértékben alulmúló forgalmi adatok hátterében a jelenlegi piaci körülmények, az egyre durvább konkurenciaharc áll" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Casey Eichler, a MIPS Technology vezető gazdasági szakértője. Eichler az ügyet nem kívánta tovább kommentálni, hanem csak annyit mondott, hogy a MIPS Technologies-re most egy "csöndes periódus" vár, mellyel a gazdasági szakember minden bizonnyal arra kívánt célozni, hogy a cégnek szépen csöndben elemeznie kell a történteket, és mielőbb végre kell hajtania a szükséges változtatásokat.

Lucas Bianchi, a Robertson Stephens cég egyik elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége legutóbb április 12-én hozta nyilvánosságra a MIPS Technologies-szel kapcsolatos gazdasági előrejelzéseit, amikor is a cég még mintegy 13,2 millió dolláros forgalmat és részvényenkénti 4 centes értékcsökkenést jelzett előre. Úgy gondolom, hogy a MIPS Technologies egyre gyorsabban csúszik a lejtőn lefelé, ami elsősorban annak tudható be, hogy a MIPS Tehcnologies nem bír lépést tartani a konkurens cégekkel - nyilatkozta Bianchi, majd hozzátette, hogy a MIPS számára a PowerPC és ARM processzorok jelentik a legerősebb konkurenciát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!