Franczy

Vadonatúj HP és Compaq PC-k szeptemberben

A Hewlett-Packardon belül nemrégiben létrehozott Personal Systems Group nevezetű részlegnek először idén szeptemberben kell majd bizonyítania, ugyanis ekkor debütálnak majd az első olyan vadonatúj Hewlett-Packard személyi számítógépek, melyeket már a Compaq Computerrel a közelmúltban történt egyesülést követően fejlesztettek ki. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hewlett-Packard az ominózus fúziót követően májusban piacra dobott már néhány új PC-t, azonban ezen termékek fejlesztése már a cég Compaq Computerrel történt egyesülését megelőzően megkezdődött. Elmondások szerint a szeptemberben bemutatkozó vadonatúj Hewlett-Packard személyi számítógépek fejlesztése, finomítása még javában folyik a cégnél, és ha minden igaz, akkor a gyártó valamikor júliusban, illetve augusztusban előre elárul majd bizonyos részleteket az új PC-i kapcsán.

Immár biztosra vehető, hogy a Hewlett-Packard márkajelzéssel forgalomba kerülő Pavilion, illetve Compaq Computer néven forgalmazni kívánt Presario asztali számítógépek és notebookok a gyártási költségek leszorítása érdekében számos közös hardver alkatrészt tartalmaznak majd, azonban ezzel együtt a két különböző márkajelzéssel ellátott számítógépek várhatóan önálló egyéniséggel rendelkeznek majd. A Hewlett-Packard Pavilion és Compaq Computer Presario PC-k külsőre teljes mértékben különböznek majd egymástól, és állítólag szoftver téren is jelentős különbségek lesznek a két márka modellei között, mely PC-knek egyébként az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a Dell Computer különböző PC-ivel versengjenek.

"A Hewlett-Packard által gyártani kívánt, közeljövőben megjelenő vadonatúj személyi számítógépek azonos alaplapokon, memóriamodulokon, valamint optikai meghajtókon fognak osztozni. Ennek köszönhetően jelentős mértékben csökkenteni tudjuk a gyártási költségeket, és ennek természetesen a felhasználók örülnek a leginkább, akik ráadásul a high-end kategóriás új PC-inkben már DVD+RW meghajtókat is találhatnak majd" - nyilatkozta a napokban New Yorkban zajló TechXNY szakkiállítás keretein belül Will Towsen, a Hewlett Packard Personal Systems Group Presario termékcsaládért felelős marketing menedzsere, majd hozzátette, hogy az új Compaq Presario PC-k ára 499-949 dollár, az új Hewlett-Packard Pavilion számítógépek ára pedig 529-1799 dollár körül alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!