Franczy

iPod-szerű hordozható audiolejátszó a Toshibától

A Toshibának minden bizonnyal megtetszett az Apple Computer közelmúltban piacra dobott hordozható audiólejátszója, ugyanis a japán gyártó napokon belül megkezdi egy az Apple-féle iPodhoz hasonló eszköz forgalmazását, melyet egyébként a gyártó a PC felhasználók igényeinek megfelelően alakított ki. A Toshiba Gigabeat MEG50JS névre keresztelt hordozható audiolejátszó egy körülbelül a kéziszámítógépekhez hasonló méretekkel rendelkező, alumínium házas eszköz, mely az iPodhoz hasonlóan kerek formájú kontrollerrel és négyszögletes, háttérvilágítással ellátott kijelzővel rendelkezik. A Toshiba újdonsága az elsőgenerációs iPodhoz hasonlóan 5 GB kapacitású merevlemezzel van ellátva, mely tárolókapacitás a japán cég állítása szerint akár ezer darab öt perces időtartamú MP3, vagy WMA zenefájl tárolására is elegendő. A jelenleg forgalomban lévő iPodokban egyébként már 10 GB kapacitású merevlemezek lakoznak.


A Toshiba felhívja a figyelmet arra, hogy bár a Gigabeat MEG50JS külsőleg nagyon hasonlít az Apple-féle iPodra, a két eszköz között számos különbség van, mely különbségek közé tartozik többek közt, hogy a Toshiba újdonsága az iPodtól eltérően nem rendelkezik FireWire interfésszel, ezzel szemben egy USB 2.0 portot tudhat magáénak. A Toshiba a Gigabeat MEG50JS esetében azért alkalmazta az USB 1.1 technológiával tökéletesen kompatibilis USB 2.0 technológiát, mert egyrészt egyre több személyi számítógép kompatibilis ezen technológiával, másrészt pedig az USB 2.0 nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, mint a FireWire. Mint ismeretes, az USB 2.0, FireWire, illetve USB 1.1 technológia rendre 480, 400, illetve 12 Mbps-os adatátviteli sebességgel rendelkezik.

A Toshiba Gigabeat MEG50JS 7,2 x 2,2 x 11,2 centiméteres méretekkel rendelkezik, tömege pedig mindössze 235 gramm. Noha a Toshiba újdonsága nem egy túl nagy darab eszköz, nem szabad elfelejteni, hogy az iPod tömege csak 185 gramm, ráadásul az Apple üdvöskéje 1-1 centiméterrel laposabb, illetve kisebb szélességű. A 160 x 120 pixeles felbontású kijelzővel ellátott Toshiba-féle audiolejátszó japán, angol, francia, spanyol és német nyelveken képes kommunikálni a felhasználókkal, ára pedig körülbelül 400 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #1
    Az iPodhoz nincsen fülhallgató-távirányító, viszont az a bizonyos kerek formájú kontroller az iPod-on egy jog-dial, amely egy pár klasszissal jobb ennél.
    Az aksi működési idejéről szó sincs?