SG.hu

Az Ericsson 3G világkongresszusi bejelentései

A hongkongi 3G Világkongresszuson CDMA2000 és GPRS hálózatokon az Ericsson – az iparágban elsőként – bemutatta több technológiát átfogó multimédiás üzenetkezelési szolgáltatásait. Az MMS lehetővé teszi, hogy a felhasználók képeket, szöveget és hangot tartalmazó üzeneteket küldjenek és fogadjanak.

"Az Ericsson elkötelezett a CDMA2000 fejlődése, illetve az iránt, hogy segítse a hálózatüzemeltetőket abban, hogy a legfrissebb mobilinternetes szolgáltatásokat kínálhassák előfizetőik részére" – nyilatkozta Åke Persson, Az Ericsson CDMA mobilrendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője. "Ez az MMS-bemutató tovább erősíti az Ericsson elkötelezettségét az egyetlen olyan vezeték nélküli megoldásokat kínáló szállítóként, amely az összes 3G átmeneti forma részére képes végpont-végpont támogatást nyújtani."

A több technológiát átfogó, az Ericsson piacvezető MMS megoldását felhasználó bemutató része volt MMS küldése CDMA-2000 PDA-ról GPRS végberendezésre. Az MMS azáltal, hogy a szöveg mellett lehetővé teszi színes képek, animációk, audio- és videoklipek küldését is, a mobil-mobil üzenetküldési lehetőségek drasztikus bővülését eredményezi. Ez utat nyit olyan tartalomgazdag alkalmazások és szolgáltatások előtt, mint például a multimédiás prezentációk és e-mailek.

Az Ericsson vezető szerepet tölt be olyan szabványosítási testületekben, mint például a Harmadik Generációs Társulás Projekt (3GPP), a 2. Harmadik Generációs Társulás Projekt (3GPP2), a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU), a Távközlési Iparági Szövetség (TIA) és az Európai Távközlési Szabványok Intézete (ETSI). Az Ericsson globális és nyílt szabványokat kezdeményez annak érdekében, hogy a világ minden részén forgalmat és bevételt generáljon a hálózatüzemeltetőknek, illetve folyamatos és zavartalan használatot biztosítson az előfizetők részére.

Az Ericsson az ezidáig aláírt több mint 20 kereskedelmi szerződésével és telepített 80 tesztrendszerrel világvezető szerepet tölt be az MMS technológia terén. Az Ericsson végpont-végpont MMS-megoldást kínál, amely tartalmazza az összes szükséges komponenst, illetve a szolgáltatásokat.

Az Ericsson bemutatta a CDMA2000 1130 makro-rádióbázisállomást

Az Ericsson bemutatta a CDMA2000 1X 1130 makro-rádióbázisállomást (RBS) a hongkongi 3G CDMA Világkongresszuson. Az RBS 1130 az Ericsson iparági vezető CDMA2000 rádió-hozzáférési termékválasztékának legújabb tagja, és az Ericsson globális 3G platformján, a Cello Packet Platformon (CPP) alapul.

"Nagy izgalommal mutatjuk be az RBS 1130-at. Az új fejlesztés jól példázza azon törekvésünket, hogy gazdaságos 3G szolgáltatásokkal lássuk el a hálózatüzemeltetőket" - nyilatkozta Åke Persson, az Ericsson CDMA mobilrendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője. "Az Ericsson által kifejlesztett CDMA2000 termékválaszték növeli ügyfeleink nyereségességét, mivel csökkenti a hálózat teljes életciklusa alatt felmerülő költségeket a kezdeti tőkeberuházástól a telepítésen, karbantartáson és üzemeltetésen keresztül."

Az Ericsson globális 3G Cello Packet Platformján alapuló RBS 1130 az Ericsson teljes körű 3G CDMA2000 megoldásához kapcsolódó legújabb termék. A helykímélő kivitelezésű készülék többszállítós környezetben, megnövelt lefedettséggel működik. A mindössze két szekrénnyel rendelkező beltéri RBS 1130 akár 12x3-as konfigurációt is képes támogatni optimális redundancia mellett; nagy teljesítménye kielégíti a nagyvárosi hálózati követelményeket, kis mérete pedig minimálisra csökkenti az üzemeltetőknél jelentkező helyigényt.

Az Ericsson CDMA2000- és WCDMA-hálózatok számára kifejlesztett rádió- és kapcsolástechnikai termékei az Ericsson fejlett 3G CPP architektúráján alapulnak. A közös platformok alkalmassá tétele a 3G technológiák alkalmazására lehetővé teszi az Ericsson számára, hogy koncentrálja K+F erőforrásait, csökkentse a piacra kerülési időt és korszerűsítse elosztási hálózatát, ez pedig költségmegtakarítást és beruházásaik védelmét jelenti az ügyfelek számára. Az Ericsson CDMA2000 termékcsaládja számos tagjánál felhasználja a CPP architektúrát. Közéjük tartozik az RBS 1127, a BSC 1120 (Base Station Controller, bázisállomás-vezérlő), a csomagkapcsolt adatátviteli kiszolgáló-csomópont (Packet Data Serving Node, PDSN), a Home Agent (HA) és a vezeték nélküli helyi hálózati kiszolgáló-csomópont (Wireless LAN Serving Node, WSN). A CDMA2000 csomópontjain megosztott platformok felelnek a kapcsolástechnikáért, a rádió-hozzáférésért, az IP-ért, a szolgáltatásokért és az alkalmazásokért, ennek eredményeképpen csökkennek az üzemeltetési és karbantartási költségek, mivel kevesebb alkatrészre, oktatásra és közös kezelői felületre van szükség.

Az Ericsson a TEMS DriveTester eszközzel bővíti CDMA2000 termékválasztékát

Az Ericsson a hongkongi 3G Világkongresszuson bejelentette a TEMS CDMA2000 termékcsalád legújabb eszközének bevezetését. A TEMS DriveTester egy valós idejű mérőeszköz, amelyet a CDMA2000 hálózatok hibahelyeinek izolálására használnak. Ezzel az eszközzel az Ericsson tovább erősíti a CDMA2000 hálózatok valós idejű mérésére szolgáló eszközeinek termékválasztékát.

A hálózatok bővülésével a TEMS DriveTester segíti a hálózatüzemeltetőket a hibahelyek megállapításában és vizsgálatában, ezáltal biztosítva hálózataik optimális működését, a megrendelők megelégedésére. A hordozóeszközbe telepített TEMS DriveTester egyidejű telefonkapcsolatot támogató hordozószámítógépből és egy szkennerből áll. Egyszerű, érintőképernyős interfész biztosítja a könnyű hozzáférést az alkalmazásban található bármely nézethez. A TEMS DriveTester főbb funkciói: automata tárcsázás a képernyőről, hangriasztások, illetve gyors és egyszerű prezentációs nézetek, beleértve a CDMA2000 1X információkat. Ugyancsak fontos a „kimerevítés” funkció, amely lehetővé teszi, hogy közelebbről szemléljünk meg egy bizonyos nézetet, mialatt az adatgyűjtés tovább folyik.

"Az Ericsson a hálózatüzemeltetők részére végpont-végpont CDMA2000 megoldásokat kínál, többek között olyan termékeket, amelyek lehetővé teszik a hálózati teljesítmény és -kapacitás optimalizálását" - fejtette ki Larry Brittain, az Ericsson CDMA mobilrendszerekkel foglalkozó részleg üzleti vezetőségének alelnöke. "A hálózatüzemeltetőknek a hibahelyeket megjelenésükkor gyorsan azonosítaniuk és vizsgálniuk kell, hogy biztosítani tudják megrendelőik részére az optimális teljesítményt; az Ericsson TEMS CDMA2000 termékválasztéka pedig biztosíték arra, hogy a lehető legjobb eszközökkel láthassanak munkához."

A TEMS CDMA2000 termékcsalád része többek között: a TEMS Indoor, a TEMS cdmaPlanner, a TEMS Investigation CDMA, a TEMS DeskCat és a TEMS cdmaTransporter. Ezzel a megbízható eszközkészlettel a hálózatüzemeltetők képesek lesznek minden szempontot figyelembe véve megtervezni, elemezni és optimalizálni CDMA2000 hálózataikat, a beltéri helyszínektől kezdve egészen az átviteli hálózatig.